Dagens rett
Norges beste tomatsuppe er kåret
Foto: (Mutti)

Norges beste tomatsuppe er kåret

Den er både chunky og fyldig og med tidsriktig krønsj av gammelt brød på toppen.
13 Februar 2024 - 00:00

Det er produsenten Mutti som står bak kåringen av Norges beste tomatsuppe. Bakgrunnen er åpenbar: tomatsuppe er den absolutte favoritten. Ifølge en studie utført av AB Analyse blant 1004 nordmenn over 16 år fra 20. desember til 27. desember 2023, er tomatsuppe førstevalget for 27,3 prosent. Selv om posesuppe generelt er populært, er saken en annen når det kommer til tomatsuppe. Der vil de fleste lage den av ferske eller hermetiske tomater. 

Tomatsuppe_kokebok_forside.png [513.63 KB]Etter at Mutti inviterte til konkurransen for å kåre Nordens beste tomatsuppe, hvor Marthe Hafskjold i Oslo gikk av med norgesseieren med sin Chunky tomatsuppe med Pangrattato, kom det inn så mange bidrag at de bestemte seg for å lage en kokebok. 15 oppskrifter er samlet i kokeboken som selges online, samt på Winther Frognerparken og Winther Aker Brygge i Oslo., og hvor inntektene uavkokrte går til Blå Kors' Gatenært som er deres feltarbeid blant rusmisbrukere og hjemløse.

Du lurer sikkert på hva pangrattato er, direkte oversatt betyr det revet brød, og peker på at her er det brukt brødrester. Pangrattato kalles også fattigmannsparmesan, og er en super ingrediens til alle mulig supper og pastaretter. Så da vet du hva du kan gjøre når budsjettet ikke tillater parmesan. 

Marthe Hafskjold har laget det beste norske bidraget. Foto: Mutti

Chunky tomatsuppe med Pangrattato

Chunky tomatsuppe med Pangrattato

Fremgangsmåte

  1. Tomatsuppe:
  2. Stek løken blank i litt smør over middels varme, før du har i hvitløk og steker videre.
  3. Tilsett tomatpure og chiliflak, og la det hele surre i et par minutter til.
  4. Hell i Mutti Passata og kraft.
  5. La suppen koke i 20 minutter.
  6. Pangrattato: 
  7. Ha brødet i en liten blender eller matprosessor og kjør det til litt grove smuler.
  8. Smelt smør i en panne og vend brødsmulene godt rundt slik at alt blir dekket.
  9. La det steke på middels varme til det begynner å bli sprøtt, men pass på så det ikke brenner seg.
  10. Mot slutten av steketiden har du i finhakket hvitløk.
  11. Bland inn sitronskall og persille, og smak til med salt.
  12. La avkjøles. 
  13. Kjør suppen glatt med en stavmikser og ha i Mutti Cherrytomater.
  14. Smak til suppen med honning, salt og pepper, og la den koke i ti minutter til.
  15. Rør inn fløte hvis du ønsker en rundere smak. 
  16. Server varm suppe toppet med sprø Pangrattato.

Vi byr på flere oppskrifter på tomatsuppe

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Marthe Hafskjold

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her