Dagens rett
Norges beste tomatsuppe er kåret
Foto: (Mutti)

Norges beste tomatsuppe er kåret

Den er både chunky og fyldig og med tidsriktig krønsj av gammelt brød på toppen.
13 Februar 2024 - 01:00

Det er produsenten Mutti som står bak kåringen av Norges beste tomatsuppe. Bakgrunnen er åpenbar: tomatsuppe er den absolutte favoritten. Ifølge en studie utført av AB Analyse blant 1004 nordmenn over 16 år fra 20. desember til 27. desember 2023, er tomatsuppe førstevalget for 27,3 prosent. Selv om posesuppe generelt er populært, er saken en annen når det kommer til tomatsuppe. Der vil de fleste lage den av ferske eller hermetiske tomater. 

Tomatsuppe_kokebok_forside.png [513.63 KB]Etter at Mutti inviterte til konkurransen for å kåre Nordens beste tomatsuppe, hvor Marthe Hafskjold i Oslo gikk av med norgesseieren med sin Chunky tomatsuppe med Pangrattato, kom det inn så mange bidrag at de bestemte seg for å lage en kokebok. 15 oppskrifter er samlet i kokeboken som selges online, samt på Winther Frognerparken og Winther Aker Brygge i Oslo., og hvor inntektene uavkokrte går til Blå Kors' Gatenært som er deres feltarbeid blant rusmisbrukere og hjemløse.

Du lurer sikkert på hva pangrattato er, direkte oversatt betyr det revet brød, og peker på at her er det brukt brødrester. Pangrattato kalles også fattigmannsparmesan, og er en super ingrediens til alle mulig supper og pastaretter. Så da vet du hva du kan gjøre når budsjettet ikke tillater parmesan. 

Marthe Hafskjold har laget det beste norske bidraget. Foto: Mutti

Chunky tomatsuppe med Pangrattato

Chunky tomatsuppe med Pangrattato

Fremgangsmåte

  1. Tomatsuppe:
  2. Stek løken blank i litt smør over middels varme, før du har i hvitløk og steker videre.
  3. Tilsett tomatpure og chiliflak, og la det hele surre i et par minutter til.
  4. Hell i Mutti Passata og kraft.
  5. La suppen koke i 20 minutter.
  6. Pangrattato: 
  7. Ha brødet i en liten blender eller matprosessor og kjør det til litt grove smuler.
  8. Smelt smør i en panne og vend brødsmulene godt rundt slik at alt blir dekket.
  9. La det steke på middels varme til det begynner å bli sprøtt, men pass på så det ikke brenner seg.
  10. Mot slutten av steketiden har du i finhakket hvitløk.
  11. Bland inn sitronskall og persille, og smak til med salt.
  12. La avkjøles. 
  13. Kjør suppen glatt med en stavmikser og ha i Mutti Cherrytomater.
  14. Smak til suppen med honning, salt og pepper, og la den koke i ti minutter til.
  15. Rør inn fløte hvis du ønsker en rundere smak. 
  16. Server varm suppe toppet med sprø Pangrattato.

Vi byr på flere oppskrifter på tomatsuppe

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Marthe Hafskjold

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her