Norsk vodka øker mest

Av de nær 230 000 literne vodka vi drikker hver eneste måned, er rundt 100 000 liter norsk vare. Norske Vikingfjord, som kaller seg verdens reneste vodka, kan skilte med den største salgsøkningen.
Redaksjonen
13 November 2000 - 15:06

Hittil i år har vi drukket mer enn to millioner liter vodka. Det er en svak øking fra i fjor. Ifølge Vinmonopolet er norsk vodkas andel av totalsalget hittil i år på 43 prosent.

De største utenlandske merkene Smirnoff og Koskenkorva har hittil i år hatt en salgsnedgang på henholdsvis 10,4 og 1,7 prosent, mens det er den norskproduserte vodkaen Vikingfjord som spiser markedsandeler.

-Salget av Vikingfjord har økt med rundt 20 prosent så langt i år, og det er desidert størst vekst, sier produktsjef Sturla Rooth i Arcus. Han opplyser at den mest solgte norske vodkaen er Kalinka, som også er markedets billigste.

Rent kildevann
Vikingfjord er en eksklusiv norsk vodka, produsert med rent kildevann. Rooth tror dette er den viktigste årsaken til den sterke økingen i salget. Nå har den også fått ny design for å understreke eksklusiviteten.

-Det å finne en god vannkilde til et produkt er viktig. Derfor har vi valgt å bruke brevann fra Olden i produksjonen av Vikingfjord. Det gjør at denne norske vodkaen er i verdensklasse hva renhet angår, og folk får en mer nøytral vodka, sier han.

Potetspriten gjennomgår en spesiell destillasjonsprosess for å oppnå ren og nøytral karakter, og blandes deretter ut med brevann til riktig styrke.

Tekst og foto: Ruth Høyland Jønsrud - Newswire.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her