Drikke
Så lett mikser du en supergod drink

Så lett mikser du en supergod drink

Denne forfriskende drinkoppskriften er veldig enkel å lage, og nå er råvarene som trengs på sitt beste.
Redaksjonen
15 Oktober 2016 - 19:12

Nå bugner butikkene av norske epler, så da er denne longdrinken midt i blinken. Den er basert på vodka smaksatt med grønt eple og frisk eplemost. 

Smaksatt brennevin er manges favoritt, for det gir gjerne drinken en større smaksintensitet. 

Men du kan også bruke vanlig vodka, så lenge du velger en smaksrik eplemost å toppe med.

Se flere longdrinker her  

Utvalget av gode eplemoster er nå stort - og spesielt på denne tiden av året - i så vel vanlige butikker som på Vinmonopolet.

Disse er som regel laget på én sort eple, så her kan du virkelig finne frem til den kombinasjonen du liker aller best.

Eplemost finnes i mer eller mindre syrlige utgaver, så hvis du vil ha drinken litt søtere kan du tilsette litt sukkerlake.

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev     

Big Apple

Big Apple

Fremgangsmåte

Fyll et longdrinkglass ¾-fullt med isbiter.

Ha i eplevodkaen og fyll halvveis opp med eplejuicen.

Rør rundt, ha i epleskiver og fyll opp med isbiter.

Topp opp med eplejuice og klem en limebåt over drinken til slutt. Pynt med en epleskive.
 
 
Tips: Bruk en eplejuice av god kvalitet til denne drinken. Her har vi brukt en klar eplemost, men du må gjerne bruke ufiltrert eplejuice i stedet.
 
Blir drinken for syrlig kan du justere dette med litt sukkerlake som du lager lett ved å koke opp like mengder vann og sukker til sukkeret har løst seg opp - avkjøles før bruk.
 
Råvarer:
 

Sendt inn av Diageo

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne måten å tilberede krabben på setter full fart på smaksløkene
Dagens rett
Pepperkrabbe

Denne måten å tilberede krabben på setter full fart på smaksløkene

Skarpe salte og syrlige smaker matcher krabbekjøttet perfekt. Du blir overrasket over hvor delikat resultatet blir.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når råvarene er av topp kvalitet, trenger du bare noen få ingredienser
Dagens rett
Toscansk kylling Pollo alla toscana som i Italia

Når råvarene er av topp kvalitet, trenger du bare noen få ingredienser

Denne toscanske kyllingoppskriften er det beste beviset på det.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik kan du også nyte portvin
Ukens drink
Taylor’s sour

Slik kan du også nyte portvin

Sammen med gin og lime blir den frisk, men beholder fylden, dybden og sødmen fra portvinen. Nå kan høsten bare ta helt over.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Skal du ha de beste 2017-baroloene, må du ha tusenlappene klare - men det finnes noen unntak
+
Tester
Nyheter vin fra Italia spesialpol oktober 2021

Skal du ha de beste 2017-baroloene, må du ha tusenlappene klare - men det finnes noen unntak

Mulighetene til å finne gode baroloer under 500 kroner blir stadig mindre, og spesialpolslippet er intet unntak. Her må du stort sett bla opp mye mer. Men så får du noen virkelige godsaker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne måten å tilberede krabben på setter full fart på smaksløkene
Dagens rett
Pepperkrabbe

Denne måten å tilberede krabben på setter full fart på smaksløkene

Skarpe salte og syrlige smaker matcher krabbekjøttet perfekt. Du blir overrasket over hvor delikat resultatet blir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når råvarene er av topp kvalitet, trenger du bare noen få ingredienser
Dagens rett
Toscansk kylling Pollo alla toscana som i Italia

Når råvarene er av topp kvalitet, trenger du bare noen få ingredienser

Denne toscanske kyllingoppskriften er det beste beviset på det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En enestående mulighet til å smake disse fornemme dråpene fra Toscana
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 18. oktober Oslo

En enestående mulighet til å smake disse fornemme dråpene fra Toscana

En aften der eksklusive viner kommer som perler på en snor. Dette er et hus med Toscanske viner av ypperste kvalitet; Grattamacco, Tenuta San Giorgio, Castello ColleMassari og legendariske Poggio di Sotto

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når denne squashgryten får en meksikansk vri, blir det fart i smaken
Dagens rett
Squash i skiver calabacitas

Når denne squashgryten får en meksikansk vri, blir det fart i smaken

Squashen er ekstra fin å bruke nå som hovedingrediens i en rett som denne. Da trenger du ikke så veldig mye mer enn godt brød.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du lasagne på et øyeblikkk
Dagens rett
Enkel lasagne

Slik lager du lasagne på et øyeblikkk

Det vil si: Lasagne må få lov å få en tur innom ovnen. Men det er vanskelig å få til en bedre hjemmelaget lasagne rett etter jobb, enn denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik kan du også nyte portvin
Ukens drink
Taylor’s sour

Slik kan du også nyte portvin

Sammen med gin og lime blir den frisk, men beholder fylden, dybden og sødmen fra portvinen. Nå kan høsten bare ta helt over.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her