Drikke
Så lett mikser du en supergod drink

Så lett mikser du en supergod drink

Denne forfriskende drinkoppskriften er veldig enkel å lage, og nå er råvarene som trengs på sitt beste.
Redaksjonen
15 Oktober 2016 - 19:12

Nå bugner butikkene av norske epler, så da er denne longdrinken midt i blinken. Den er basert på vodka smaksatt med grønt eple og frisk eplemost. 

Smaksatt brennevin er manges favoritt, for det gir gjerne drinken en større smaksintensitet. 

Men du kan også bruke vanlig vodka, så lenge du velger en smaksrik eplemost å toppe med.

Se flere longdrinker her  

Utvalget av gode eplemoster er nå stort - og spesielt på denne tiden av året - i så vel vanlige butikker som på Vinmonopolet.

Disse er som regel laget på én sort eple, så her kan du virkelig finne frem til den kombinasjonen du liker aller best.

Eplemost finnes i mer eller mindre syrlige utgaver, så hvis du vil ha drinken litt søtere kan du tilsette litt sukkerlake.

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev     

Big Apple

Big Apple

Fremgangsmåte

Fyll et longdrinkglass ¾-fullt med isbiter.

Ha i eplevodkaen og fyll halvveis opp med eplejuicen.

Rør rundt, ha i epleskiver og fyll opp med isbiter.

Topp opp med eplejuice og klem en limebåt over drinken til slutt. Pynt med en epleskive.
 
 
Tips: Bruk en eplejuice av god kvalitet til denne drinken. Her har vi brukt en klar eplemost, men du må gjerne bruke ufiltrert eplejuice i stedet.
 
Blir drinken for syrlig kan du justere dette med litt sukkerlake som du lager lett ved å koke opp like mengder vann og sukker til sukkeret har løst seg opp - avkjøles før bruk.
 
Råvarer:
 

Sendt inn av Diageo

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her