Kake
Ny bursdagsfavoritt

Ny bursdagsfavoritt

Hot dog-ene er en  kreativ variant av en helt vanlig bolleoppskrift og som skaper begeistring hos de yngste.
07 November 2013 - 08:10

Enten du skal imponere i en barnebursdag eller har lyst til å overraske poden i matboksen, kan jeg love deg at du får høyeste karakter ved å lage disse morsomme «hot dogs».

Bursdag eller middag

Vil du ha en sunnere variant, erstatter du noe av melet med grovt mel, og vips du kan med god samvittighet servere denne til middag.

Her finner du flere bolleoppskrifter

Som mor til fire barn har jeg gått gjennom alle fasene av: liker ikke, vil ikke og det ser ikke bra ut. Hos oss skal alle smake på maten, men min erfaring er at barn er forskjellige. Noen smaker lettere på ting enn andre. Disse hundene gikk imidlertid ned på høykant da de ble servert.

Vei emnene

Når det kommer til gjærbakst og antall porsjoner, avhenger dette selvsagt av hvor store emner du lager. Denne oppskriften gir ca 1100 gram deig som tilsvarer 22 emner på 50 gram hver.

For min del ble det litt lite ettersom jeg ville forsikre meg om at pølsen passet godt inn i «kjeften». Derfor veide jeg mine til ca 80 gram og fikk da 14 stykker.

TIPS: Vanlige boller veier som regel rundt 60 gram, men det er mange som liker å bake boller opp mot 100 gram. Store saftige boller som eser ut av sine proporsjoner. Valget er ditt.

Å veie deigen og skjære ut et passende emne før du begynner å bake ut, er lurt for å vurdere om du har nok deig til det du skal lage.  Se flere kokketips

 

Hot dog-boller

Hot dog-boller

Fremgangsmåte

Bland alt det tørre i en bolle. Smelt smør og ha i melk.

Når dette er 37 grader ta i egget og hell det våte i det tørre og elt deigen sammen.

Husk å alltid sikte melet.

Forhev deigen i 15-20 minutter. Kjevle ut deigen til 1-2 cm tykk og stikk ut sirkler med en kopp eller utstikker. Lag sirklene litt avlange og kutt ører slik som vist på bildet.

Dette gjøres før du setter deigen til etterheving.

Etterhev i 30-45 minutter.

Sett på rosiner til øyer og en rosin til nese. Pensle på litt egg og stek hundene ved 200 grader til de er gyllenbrune.  Det tar ca. 15 minutter.

Skjær opp halve «munnen», stikk en pølse inni og server.

TIPS: Vanlige boller veier som regel rundt 60 gram, men det er mange som liker å bake boller opp mot 100 gram. Store saftige boller som eser ut av sine proporsjoner. Valget er ditt.
 

Å veie deigen og skjære ut et passende emne før du begynner å bake ut, er lurt for å vurdere om du har nok deig til det du skal lage.

Her finner du flere bolleoppskrifter

Mange retter barna vil sette pris på

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her