Ny bursdagsfavoritt

Ny bursdagsfavoritt

Hot dog-ene er en  kreativ variant av en helt vanlig bolleoppskrift og som skaper begeistring hos de yngste.

Enten du skal imponere i en barnebursdag eller har lyst til å overraske poden i matboksen, kan jeg love deg at du får høyeste karakter ved å lage disse morsomme «hot dogs».

Bursdag eller middag

Vil du ha en sunnere variant, erstatter du noe av melet med grovt mel, og vips du kan med god samvittighet servere denne til middag.

Her finner du flere bolleoppskrifter

Som mor til fire barn har jeg gått gjennom alle fasene av: liker ikke, vil ikke og det ser ikke bra ut. Hos oss skal alle smake på maten, men min erfaring er at barn er forskjellige. Noen smaker lettere på ting enn andre. Disse hundene gikk imidlertid ned på høykant da de ble servert.

Vei emnene

Når det kommer til gjærbakst og antall porsjoner, avhenger dette selvsagt av hvor store emner du lager. Denne oppskriften gir ca 1100 gram deig som tilsvarer 22 emner på 50 gram hver.

For min del ble det litt lite ettersom jeg ville forsikre meg om at pølsen passet godt inn i «kjeften». Derfor veide jeg mine til ca 80 gram og fikk da 14 stykker.

TIPS: Vanlige boller veier som regel rundt 60 gram, men det er mange som liker å bake boller opp mot 100 gram. Store saftige boller som eser ut av sine proporsjoner. Valget er ditt.

Å veie deigen og skjære ut et passende emne før du begynner å bake ut, er lurt for å vurdere om du har nok deig til det du skal lage.  Se flere kokketips

 

Hot dog-boller

Antall porsjoner

14

Ingredienser

60 g
125 g
1 stk
3 dl

Fremgangsmåte

Bland alt det tørre i en bolle. Smelt smør og ha i melk.

Når dette er 37 grader ta i egget og hell det våte i det tørre og elt deigen sammen.

Husk å alltid sikte melet.

Forhev deigen i 15-20 minutter. Kjevle ut deigen til 1-2 cm tykk og stikk ut sirkler med en kopp eller utstikker. Lag sirklene litt avlange og kutt ører slik som vist på bildet.

Dette gjøres før du setter deigen til etterheving.

Etterhev i 30-45 minutter.

Sett på rosiner til øyer og en rosin til nese. Pensle på litt egg og stek hundene ved 200 grader til de er gyllenbrune.  Det tar ca. 15 minutter.

Skjær opp halve «munnen», stikk en pølse inni og server.

TIPS: Vanlige boller veier som regel rundt 60 gram, men det er mange som liker å bake boller opp mot 100 gram. Store saftige boller som eser ut av sine proporsjoner. Valget er ditt.
 

Å veie deigen og skjære ut et passende emne før du begynner å bake ut, er lurt for å vurdere om du har nok deig til det du skal lage.

Her finner du flere bolleoppskrifter

Mange retter barna vil sette pris på

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen