Drikke
Ny favoritt til grillmaten

Ny favoritt til grillmaten

Denne svært så prisgunstige rødvinen kommer til å gjøre suksess i sommer.
Aase E. Jacobsen
22 Juni 2011 - 09:00

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Les Hauts de Janeil Syrah Grenache 2011 (91927) er bløt og innsmigrende med god bærfrukt, fine lakris- og jordsmonnstoner og god saftighet. Et funn til sommerlige grillfester hvor mange munner skal fylles.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Beste kjøp
Den er også et av de beste kjøpene under hundrelappen. I motsetning til mange andre viner i denne prisklassen er den laget i relativt begrenset antall. Det skyldes at druene kommer fra én enkelt vingård, Mas Janeil, innen Maury-DOC-et i Languedoc-Roussillon.

Den er riktignok gårdens "andrevin", laget av druer fra de yngste vinplantene, som allerede har rukket å bli 15 år, men også med tillegg av druer fra nabogårdene samt noen vinmarker nærmere kysten. Felles for alle parsellene er et skrint og kalkholdig jordsmonn.

Sørfransk fascinasjon
Vinen er dessuten laget av en av vinverdenens store stjerner, François Lurton, femte generasjon av den berømte Bordeaux-familien Lurton. Mens resten av familien holder seg i hjemtraktene, har François søkt ut. Til så vel Sør-Amerika, Portugal og Spania som til Sør-Frankrike hvor han allerede på 80-tallet ble fascinert av regionens uforløste potensial. Gjennom de siste 10-15 årene har han lansert det ene godkjøpet etter den andre fra nettopp det sørlige og sørvestlige Frankrike.

Mens han i starten kjøpte druer fra hele regionen for å tilfredsstille det enorme behovet for "easydrinking" vin til de britiske supermarkedkjedene, skiftet fokuset etter hvert over på enkelteiendommer, deriblant Mas Janeil.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her