Nye musserende viner og sider i juli 2009

God eplesider er en sjeldenhet her til lands, og en konkurrent til så vel musserende vin og øl.
Redaksjonen
02 Juli 2009 - 16:59

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. juli 2009. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Musserende viner og sider

(86p)
Weston Premium Organic Cider
H. Weston & Sons
England
80281 VSD - kr 47,80 (50cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
SR Wine Import
Farge og duft: Gyllengul. Fin epleduft, kjøttfull frukt, smør og snev av lær.
Smak: Fruktig anslag, lett sødme, litt brusaktig skum, men veldig god eplesmak, en del sødme utover, sitter godt. (UÅ)
Bruksområde: Kosesider, krydret kjøtt.
Vurdering: En god og lett søtlig sider. (UÅ)
Laget av: 100% epler
Alkoholinnhold: 6,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 6 md. fatlagring
Bestill her:

(86p)
Dry Farm House Cider
Yewgreen Farm
England
10519 Vectura - kr 59,90 (50cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Procura
Farge og duft: Gulloransje. Rik god duft med kjøttfulle epletoner.
Smak: Bløtt anslag, myk og god eplefrukt, ok syre, fin tørrhet, litt stall i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En særpreget, men veldig godt laget sider. (UÅ)
Laget av: 100% epler, vann, sukker
Alkoholinnhold: 6,7% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

(85p)
Severn Dry Sparkling Cider
The Old Vicarage
England
80280 Vectura - kr 57,50 (50cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Procura
Farge og duft: Guloransje. Småkompleks duft med en del epletoner.
Smak: Friskt anslag, godt skum, tørker en del utover. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: En veldig tørr sider. (UÅ)
Laget av: 90% epler, 10% vann
Alkoholinnhold: 6,3% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 9 md. fatlagring (brukte whiskyfat), 10 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷ (73p)
Jacqueline Brut Rosé
C.G.E.V.F
Frankrike
57581 Vectura - kr 95,50 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Zarepta
Farge og duft: Klar kald rød. Litt enkel fruktig duft.
Smak: Rustikt anslag, emmen og uelegant med stort skum, uren finish. (UÅ)
Bruksområde: Alene.
Vurdering: En veldig uelegant musserende. Duften er det eneste positive. Nå. (UÅ)
Laget av: 100% Tempranillo
Alkoholinnhold: 11,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake
Ukens drink

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake

Whisky og ingefærøl er som skapt for vinteren. Her serverer vi én av dem med den som for mange er selveste Irish Whiskey.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fiskegryte med smak av norsk eplesider
Dagens rett

Fiskegryte med smak av norsk eplesider

Vi kombinerer to av våre beste råvarer i denne retten - fersk fisk og epler - både i fast og flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her