Nytt brennevin i juli 2009

En ulagret akevitt og en tilsvarende armagnac sammen med en moderne utgave av den fatlagrete armagnacen er det mest interessante på brennevinssiden i juli.
Redaksjonen
02 Juli 2009 - 16:53

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. juli 2009. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Akevitt

(86p)
Hammer Ulagret Aquavit
Arcus
Norge
80283 Vectura - kr 279,90 (70cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Farge og duft: Klar. Fin ung karveduft med ganske intenst fruktig karvepreg.
Smak: Bløtt fruktig anslag, veldig balansert karvepreg i smaken, fruktig tvers gjennom, god viskositet, sitter godt. (UÅ)
Bruksområde: Snaps.
Vurdering: En god og fruktig snaps. (UÅ)
Laget av: Potetsprit, karve, diverse krydder
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

Armagnac

+ (88p)
Tariquet Folle Blanche 8 Years Old Bas Armagnac
Ch. du Tariquet
Frankrike
15624 VSD - kr 499,80 (70cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Interbev
Farge og duft: Gyllen. Søtlig duft av aprikoser, epler, søte fattoner samt litt krydder.
Smak: Stort bløtt anslag, veldig god fylde, flott viskositet, deilig fruktpreg, en del tropisk sødme i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Avec, drinker.
Vurdering: En veldig fruktdreven men likevel flott armagnac. (UÅ)
Laget av: 100% Folle Blanche
Alkoholinnhold: 51,1% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 8-9 års fatlagring (220 liters fat fra Allier)
Bestill her:

(86p)
Ch. Garreau Armagnac Blanche
Ch. Garreau
Frankrike
80282 Vectura - kr 327,80 (70cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Strag
Farge og duft: Klar. Ung og fersk duft med mye moden gul frukt.
Smak: Bløtt fyldig anslag, veldig bløt og god med fin fylde, parfymert finish. (UÅ)
Bruksområde: Drinker.
Vurdering: Et fruktig og godt brennevin. (UÅ)
Laget av: 100% Baco 22A
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

Vodka

÷ (80p)
KGB Vodka
Latvijas Balzams
EU
15622 VSD - kr 169,90 (50cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Helge Wiig
Farge og duft: Klar. Litt enkel duft med mye aceton.
Smak: Bløtt anslag, veldig bløt og ren, men enkel, god fedme, kunne hatt noe mer friskhet, noe eplepreg i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Drinker.
Vurdering: En enkel men ren vodka som får trekk for duften. (UÅ)
Laget av: Korn
Alkoholinnhold: 37,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke lagret
Bestill her:

Annet brennevin

(76p)
Bacardi Mojito
Bacardi
Puerto Rico
15628 Vectura - kr 179,80 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Bacardi-Martini
Farge og duft: Grønn. Søtlig litt kunstig lime og myntepreg.
Smak: Bløtt anslag, veldig søt og bløt, noe friskhet men ikke nok, mynten tar helt over mot slutten og gir en tannkremaktig ettersmak. (UÅ)
Bruksområde:
Vurdering: Altfor søt til å gi noen god mojitofeeling. (UÅ)
Laget av: Rom, sukker, vann, smakstilsetninger
Alkoholinnhold: 14,9% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke lagret
Bestill her:

(74p)
Vikingfjord Ice Shot
Arcus
Norge
15630 Vectura - kr 189,90 (70cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Farge og duft: Klar. Veldig kunstig solbær/blåbærduft.
Smak: Bløtt anslag, mye bærsødme, overdøver alkoholen, veldig slapp og emmen finish. (UÅ)
Bruksområde:
Vurdering: Ikke særlig vellykket. (UÅ)
Laget av: 100% potetsprit, brevann fra Jostedalsbreen
Alkoholinnhold: 20,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke lagret
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her