Nyhetene på polet mars 2010 - Armagnac

Redaksjonen
05 Mars 2010 - 14:57

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. mars 2010. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Armagnac

÷ (93p)
Dom. de St. Lannes Armagnac 1988
Michel Duffour
Frankrike - Tenareze
10757 VSD - kr 743,30 (70cl)
Basisutvalg (Særskilt distribusjon)
Podium Wines
Farge og duft: Gyllenbrun. Flott duft, elegant og sødmefylt med tørket gul frukt, masse frukt, også kandis, kompleks, med veldig typiske armagnactoner.
Smak: Fyldig anslag, flott karakter, deilig munnfølelse, veldig god syre, frisk og elegant og samtidig kraftfull, sitter utrolig godt med mye krydder og varme i finishen. (1988)
Bruksområde: Meditasjon.
Vurdering: En usedvanlig lekker armagnac. (1988)
Laget av: 100% Ugni Blanc
Alkoholinnhold: 44,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ca. 20 års fatlagring
Bestill her:

+ (89p)
Ch. de Laubade Degrés de Liberté 1990
J.J. Lesgourgues
Frankrike - Bas Armagnac
80478 Vectura - kr 737,80 (70cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Farge og duft: Gyllenbrun. Søtlig duft med noe fatsødme, men likevel en del armagnackarakter.
Smak: Fyldig anslag, masse stoff, konsentrert stil, vokser utover, bløt syre, mye smak, sitter godt og lenge. (1990)
Bruksområde: Avec.
Vurdering: Kunne hatt litt mer friskhet, men tydeligvis laget for å appellere til cognacdrikkerne. Godt alternativ. (1990)
Laget av: 100% Bacco
Alkoholinnhold: 44,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 19 års fatlagring
Bestill her:

+ (88p)
Ch. de Laubade 12 Ans
Ch. de Laubade
Frankrike - Bas Armagnac
80426 Vectura - kr 433,60 (70cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Farge og duft: Gyllenbrun. Rik duft, ganske kompleks med fine frukttoner, aprikos, plommer og marsipan.
Smak: Bløtt anslag, myk stil, bløt syre, rund cognacaktig stil, god fylde, sitter godt og lenge. (UÅ)
Bruksområde: Avec.
Vurdering: En god intro-armagnac, men minner mer om cognac. (UÅ)
Laget av: 75% Bacco, 15% Ugni Blanc, 10% Colombard
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Min. 12 års fatlagring (svarteik fra Monzlezun og Le Fréche)
Bestill her:

+ (88p)
Tariquet Folle Blanche 8 YO Bas Armagnac
Ch. du Tariquet
Frankrike - Bas-Armagnac
15624 VSD - kr 454,90 (70cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Best Buys International
Farge og duft: Lys gyllenbrun. Litt rustikk duft på grunn av urent fatpreg.
Smak: Fyldig anslag, flott frukt, veldig god syre, krydret og god med masse frukt som plommer og svisker, sitter veldig lenge. (UÅ)
Bruksområde: Avec.
Vurdering: Den litt urene nesen trekker litt ned, men smaken er virkelig flott. (UÅ)
Laget av: 100% Folle Blanche
Alkoholinnhold: 51,1% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 8 års fatlagring (220 liters fat fra Allier)
Bestill her:

+ (87p)
Tariquet Blanche Armagnac
Ch. du Tariquet
Frankrike - Armagnac
59543 VSD - kr 320,30 (70cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Best Buys International
Farge og duft: Klar. Ren frisk duft med friske frukttoner, særlig sitrus.
Smak: Fruktig krydret anslag, godt destillat, fruktig hele veien, sitter godt med mye frukt i finishen som epler og gule frukter, lang ettersmak. (UÅ)
Bruksområde: Avec, i drinker.
Vurdering: En vellaget armagnac uten fatlagring. (UÅ)
Laget av: 100% Folle Blanche
Alkoholinnhold: 46,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

+ (87p)
Ch. de Pellehaut Armagnac 1979
Gaston Beraut & Fils
Frankrike - Tenareze
80479 VSD - kr 624,60 (70cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Pernod Ricard Norway
Farge og duft: Varm gyllengul. Ganske delikat duft men likevel klassisk armagnac, en del krydder, fat og fruktsødme.
Smak: Bløtt anslag, myk stil, vokser utover, varm og krydret, tørker en del utover, ok syre, og frukt, sitter bra. (1979)
Bruksområde: Avec.
Vurdering: En god vellagret armagnac, men ikke av de kraftigste. (1979)
Laget av: 100% Ugni Blanc
Alkoholinnhold: 45,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 30 års fatlagring
Bestill her:

(85p)
Domaine de Rieston 1995
Francis Darroze
Frankrike - Bas-Armagnac
10752 Cuveco - kr 749,50 (70cl)
Basisutvalg (Særskilt distribusjon)
Farge og duft: Lys gyllenbrun med grønnskjær. Moden litt uelegant duft.
Smak: Bløtt anslag, moden karakter, mangler litt spenst og friskhet, lang ettersmak med fatkrydder og varme. (1995)
Bruksområde: Avec.
Vurdering: En ikke så elegant armagnac som likevel har veldig lang ettersmak. (1995)
Laget av: 100% Baco
Alkoholinnhold: 51,0%vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 15 års fatlagring
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her