Nyhetene på polet mars 2010

Og da tenker jeg kombinasjoen "rimelige og gode viner" selv om det finnes noen rieslinger som kommer inn under denne paraplyen. Har du derimot litt å rutte med, finner du en og annen godbit. Som en lekker hvit Nuits-St.-Georges 1. er Cru les Terres Blanches 2007 fra Rion, som ikke er hverdagskost. Det er heller ikke den tørre tokayeren, Ch. Dereszla Tokaji Szamorodni Dry 2003. På den røde siden er det også noen burgundere som er verd å merke seg, et spesielt godt kjøp er Muzard Santenay Vieilles Vignes 2007 til to hundre kroner.

Armagnac får velfortjent oppmerksomhet i mars. Denne brennevinskategorien er nærmest utradert av norsk avec-kultur. Trist, men det kan hende det blir endringer på at. De beste er imidlertid ikke billige, men det finnes i hvert fall en som er et godt alternativ til "xo cognac"-segmentet, nemlig Ch. de Laubade 12 Ans.
 

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Slik ble testen gjennomført
Nyhetene som er i salg fra og med 6. mars 2010 er smakt i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon. Smakingene hos Vinmonopolet gjennomføres delvis (og valgfritt) blindt.

Apéritifs smaker, Aase E. Jacobsen, vurderer derfor (på en skala fra fem til en) kvaliteten på produktet uten å kjenne til annet enn farge og land.
 
Alle priser er Vinmonopolets utsalgspriser pr 1. mars 2010. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre.
 
Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget mars 2010. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen link under hvert produkt i testen.

Lenkene nedenfor leder deg til testens fire artikler.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen