Godbiter i pollisten
Nytt lekkert knallkjøp fra Musar

Nytt lekkert knallkjøp fra Musar

Hvis du ikke allerede er hekta, blir du det garantert med denne. Og er du det allerede, bør du absolutt fylle opp kjelleren med denne lekkerbiskenen.
Aase E. Jacobsen
10 September 2016 - 14:51

Musar Aana 2013 er en nyskapning fra Libanons legendariske vinprodusent som også finnes i magnum. Og en vin som er laget spesielt for det norske markedet som har et helt spesielt og nært forhold til denne produsenten.

Les intervjuet med Serge Hochar siste gang han var i Norge 

For nøyaktig ti år siden ble Ch. Musar strøket fra pollisten. En underskriftskampanje i regi av Apéritif skapte et voldsomt engasjement og vinen kom tilbake i listene etter relativt kort tid.

Les om kampanjen her

Denne vinprodusenten er nærmest hellig for norske vinelskere, og nå kommer det altså en ny vin derfra som du kan dele hjertet og ganen med.

Tarek Sakr er sjefsvinmaker hos Musar.

Den er en form for «preview» av den store vinen, som nå selges i 2008-årgang, med ikke bare vesentlig kortere tid i fat og kjeller, men også druematerialet skiller seg fra «storebror». Aana har høyere andel cinsault som gir den en mer delikat stil, litt mer pinot noir-aktig, men fortsatt med stor fruktfylde og tydelig innslag av solbær fra caberneten. Selv om den bare har «et svangerskap» bak seg i fat, har den noe av det eksotiske preget som er så typisk for Musar. Den er spontangjæret i betong og ufiltrert. Dermed får du med all den gode smaken helt ut i glasset.

Til denne vinen er det ifølge importøren brukt druer fra en høytliggende vinmark ved rundt 1000 m.o.h. nær en by som heter Aana, derav navnet. Jordsmonnet her, omtrent 3-4 mil i luftlinje i sørøstlig retning fra vinkjelleren, er det skrinne kalkholdige jordsmonnet som gir vinene fra Bekaa-dalen slik en god lagringsevne.

 

Høytliggende vinmark med bush vines.

Fra samme område kommer en annen klassiker signert Musar, nemlig Hochar Pere et Fils 2011 som også er verd å smake i siste årgang - som for øvrig er knallbra. Forskjellen på de to er druemiksen, i Hochar er det mer cabernet og ikke minst carignan. En vin som har noe større lagringspotensial enn nykommeren, men selvsagt ikke like mye som «slottsvinen». 

Fra Musars vinkjeller i Ghazir har du god utsikt.

 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

  • Produsent:
    Ch. Musar
    Utvalg:
    Basisutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Libanon Libanon
    Område:
    Bekaa Valley
    Pris:
    559.90 kr
    Varenummer:
    1005301
    92 POENG
    Ch. Musar
  • Produsent:
    Ch. Musar
    Utvalg:
    Uten utvalg
    Volum:
    1.50l
    Land
    Libanon Libanon
    Område:
    Bekaa Valley
    Pris:
    579.90 kr
    Varenummer:
    5400605
    90 POENG
    Ch. Musar Aana
  • Produsent:
    Ch. Musar
    Utvalg:
    Bestillingsutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Libanon Libanon
    Område:
    Bekaa Valley
    Pris:
    359.90 kr
    Varenummer:
    3186801
    89 POENG
    Hochar Père et Fils
  • Produsent:
    Ch. Musar
    Utvalg:
    Bestillingsutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Libanon Libanon
    Område:
    Bekaa Valley
    Pris:
    349.90 kr
    Varenummer:
    5400601
    89 POENG
    Ch. Musar Aana
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her