Godbiter i pollisten
Nytt lekkert knallkjøp fra Musar

Nytt lekkert knallkjøp fra Musar

Hvis du ikke allerede er hekta, blir du det garantert med denne. Og er du det allerede, bør du absolutt fylle opp kjelleren med denne lekkerbiskenen.
Aase E. Jacobsen
10 September 2016 - 14:51

Musar Aana 2013 er en nyskapning fra Libanons legendariske vinprodusent som også finnes i magnum. Og en vin som er laget spesielt for det norske markedet som har et helt spesielt og nært forhold til denne produsenten.

Les intervjuet med Serge Hochar siste gang han var i Norge 

For nøyaktig ti år siden ble Ch. Musar strøket fra pollisten. En underskriftskampanje i regi av Apéritif skapte et voldsomt engasjement og vinen kom tilbake i listene etter relativt kort tid.

Les om kampanjen her

Denne vinprodusenten er nærmest hellig for norske vinelskere, og nå kommer det altså en ny vin derfra som du kan dele hjertet og ganen med.

Tarek Sakr er sjefsvinmaker hos Musar.

Den er en form for «preview» av den store vinen, som nå selges i 2008-årgang, med ikke bare vesentlig kortere tid i fat og kjeller, men også druematerialet skiller seg fra «storebror». Aana har høyere andel cinsault som gir den en mer delikat stil, litt mer pinot noir-aktig, men fortsatt med stor fruktfylde og tydelig innslag av solbær fra caberneten. Selv om den bare har «et svangerskap» bak seg i fat, har den noe av det eksotiske preget som er så typisk for Musar. Den er spontangjæret i betong og ufiltrert. Dermed får du med all den gode smaken helt ut i glasset.

Til denne vinen er det ifølge importøren brukt druer fra en høytliggende vinmark ved rundt 1000 m.o.h. nær en by som heter Aana, derav navnet. Jordsmonnet her, omtrent 3-4 mil i luftlinje i sørøstlig retning fra vinkjelleren, er det skrinne kalkholdige jordsmonnet som gir vinene fra Bekaa-dalen slik en god lagringsevne.

 

Høytliggende vinmark med bush vines.

Fra samme område kommer en annen klassiker signert Musar, nemlig Hochar Pere et Fils 2011 som også er verd å smake i siste årgang - som for øvrig er knallbra. Forskjellen på de to er druemiksen, i Hochar er det mer cabernet og ikke minst carignan. En vin som har noe større lagringspotensial enn nykommeren, men selvsagt ikke like mye som «slottsvinen». 

Fra Musars vinkjeller i Ghazir har du god utsikt.

 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

  • Produsent:
    Ch. Musar
    Utvalg:
    Basisutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Libanon Libanon
    Område:
    Bekaa Valley
    Pris:
    539.90 kr
    Varenummer:
    1005301
    92 POENG
    Ch. Musar
  • Produsent:
    Ch. Musar
    Utvalg:
    Uten utvalg
    Volum:
    1.50l
    Land
    Libanon Libanon
    Område:
    Bekaa Valley
    Pris:
    579.90 kr
    Varenummer:
    5400605
    90 POENG
    Ch. Musar Aana
  • Produsent:
    Ch. Musar
    Utvalg:
    Bestillingsutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Libanon Libanon
    Område:
    Bekaa Valley
    Pris:
    349.90 kr
    Varenummer:
    3186801
    89 POENG
    Hochar Père et Fils
  • Produsent:
    Ch. Musar
    Utvalg:
    Bestillingsutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Libanon Libanon
    Område:
    Bekaa Valley
    Pris:
    339.90 kr
    Varenummer:
    5400601
    89 POENG
    Ch. Musar Aana
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her