Nytt øl i september 2009

Stadig flere oppdager at det finnes stadig mer godt øl i polhyllene. Og etter dette septemberslippet er det all grunn til å glede seg for alle ølhunder.
Redaksjonen
04 September 2009 - 14:45

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. september 2009. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Nytt øl

÷ (90p)
Becket Blonde de Bourgogne
Brasserie Larché
Frankrike
80312 Vectura - kr 46,90 (33cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
VINE
Farge og duft: Grumsete gul. Fin duft av humle, brødbakst, frukt, særlig epler.
Smak: Fruktig anslag, flott skum, veldig god syre, deilig friskhet, sitter godt og lenge med tydelig hvetepreg i finishen, usedvanlig lang ettersmak. (UÅ)
Bruksområde: Lyst kjøtt, lam.
Vurdering: Et nydelig øl. (UÅ)
Laget av: Vann, malt, humle, gjær, honning
Alkoholinnhold: 6,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 1 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (88p)
Page 24 Réserve Hildegarde Blonde
Brasserie St. Germain
Frankrike
10549 Vitaka Norge - kr 87,10 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Vitaka Norge
Farge og duft: Gullgul. Veldig deilig og fruktig duft av epler, brød, noe humlebitterpreg,
Smak: Veldig fruktig og bløtt anslag, godt bitt utover, god syre og fin bitterhet, noe sødme, fint skum, sitter lenge. (UÅ)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: Et deilig øl som tåler en del fett, krydder og smak i maten. (UÅ)
Laget av: Vann, malt, humle, gjær
Alkoholinnhold: 6,9% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (88p)
Saint Rieul Brune sur lie
Ferme-Brasserie St Rieul
Frankrike
80313 Vectura - kr 47,90 (33cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
VINE
Farge og duft: Mørk brun. En del malt, mørke bær, sjoko.
Smak: Fruktig anslag, godt skum, dempet sødme, fint maltpreg, god syre frisket bra opp, sitter lenge med fin fruktighet. (UÅ)
Bruksområde: Koseøl, viltgryter.
Vurdering: Et godt mørkt øl. (UÅ)
Laget av: 5 typer malt, humle, gjær, vann
Alkoholinnhold: 7,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 1 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (87p)
Rise Premium India Pale Ale
Rise Bryggeri
Danmark
80311 Vectura - kr 53,20 (50cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Strag
Farge og duft: Gyllenoransje. Fruktig duft med en del epler, humle, syltet frukt, blomster.
Smak: Fruktig anslag, god sødme i starten, så kommer bitterheten mer og mer, en del bitterurter mot slutten, sitter godt og lenge. (UÅ)
Bruksområde: Alene.
Vurdering: Et godt og bittert øl. (UÅ)
Laget av: Vann, malt, humle, gjær, sukker
Alkoholinnhold: 5,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke lagret
Bestill her:

(86p)
Globe Ale
Nørrebro Bryghus
Danmark
10548 Vectura - kr 64,50 (60cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Grapevine Beverage Selections
Farge og duft: Gyllenoransje. Fin duft av søt malt, epler, humle, nøtter.
Smak: Bløtt anslag, veldig mykt og godt skum, fine syrer, deilig øl med god karakter, sitter bra med lett bitterhet i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Koseøl, røde pølser.
Vurdering: Et s'gu godt øl. (UÅ)
Laget av: Vann, malt (pilsner, münchner, lys hvete, Caramel), humle (tysk perle, new zealandsk pacific gem), gjær
Alkoholinnhold: 4,8% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke lagret
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her