Øl og brennevin

Redaksjonen
02 Juli 2008 - 09:56

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. juli 2008. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Øl

÷ (90p)
Raasted Imperial Stout
Raasted Bryghus
Danmark
10198 Vectura - kr 67,90 (50cl)
Basisutvalg (Parti)
Strag
Farge og duft: Svart. Veldig flott sødmefylt fruktig duft med svisker, kaffe, sjokolade.
Smak: Fyldig anslag, flott syre, veldig rikt og stort øl på den mektige siden, utpreget animalsk karakter, sitter lenge med mase bitterstoffer i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Kraftige viltretter.
Vurdering: Et stort og rikt øl for viderekomne. Meget godt kjøp. (UÅ) (26.06.08)
Laget av: Malt, havregryn, vann, humle (Chinook, Centennial, Amarillo, Cascade), gjær
Alkoholinnhold: 9,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

+ (89p)
Norwegian Wood
HaandBryggeriet
Norge
15526 Haandbryggeriet - kr 58,60 (50cl)
Basisutvalg (Test)
Haandbryggeriet
Farge og duft: Svart. Mye røyk i duften, omtrent som et eldhus på Voss.
Smak: Fyldig anslag, god syre, mye røykpreg, flott skum, mektig og rikt øl, sitter lenge. (UÅ)
Bruksområde: Meditasjon.
Vurdering: Som å drikke Vossafår. En noe krevende stil, men et svært vellaget øl. Meget godt kjøp. (UÅ) (26.06.08)
Laget av: Byggmalt, røkmalt, krystallmalt, humle, gjær, einerbær
Alkoholinnhold: 6,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 3 ukers flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (88p)
Orange Blossom
Gauballe Bryghus
Danmark
80027 Vectura - kr 59,90 (50cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Strag
Farge og duft: Dyp rødbrun. Parfymert duft med fint preg av epler og malt.
Smak: Fruktig anslag, veldig god frukt, flott fylde, fin sødme og fin bitterhet, deilig finish med de samme tonene som i duften. (UÅ)
Bruksområde: Krydret lam eller kylling, spekemat, koseøl.
Vurdering: Et flott øl som tåler en del smak/krydder. Meget godt kjøp. (UÅ) (26.06.08)
Laget av: Byggmalt, hvetemalt, appelsinblomsthonning (2%), appelsinskall, humle
Alkoholinnhold: 6,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

+ (88p)
Double India Pale Ale
Midtfyns Bryghus
Danmark
80091 Vectura - kr 69,90 (50cl)
Basisutvalg (Parti)
Farge og duft: Mørk klar rødbrun. Eksotisk duft av tropiske frukter, svisker, kjøtt, mokka og nybrent kaffe.
Smak: Følger duften, veldig harmonisk med fin bitterhet utover, ok syre frisker noe opp, men fortsatt en noe mektig stil, sitter lenge. (UÅ)
Bruksområde: Meditasjon.
Vurdering: En mektig øl for viderekomne. (UÅ) (26.06.08)
Laget av: Byggmalt, vann, humle (Chinook, Centennial, Cascade), gjær
Alkoholinnhold: 9,2% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

+ (87p)
Chimay Trappist Red
S.A. Bières de Chimay
Belgia
10423 Vectura - kr 36,50 (33cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Vectura
Farge og duft: Uklar rødbrun. Fin fruktig duft med lagrete eplearomaer, søt frukt, kjøtt og lær.,
Smak: Fruktig anslag, veldig godt skum, fin sødme, myk stil, mye maltpreg mot slutten, dempet bitterhet. (UÅ)
Bruksområde: Lam, elg uten for fet saus.
Vurdering: Et veldig mykt og godt øl med mye smak. Meget godt kjøp. (UÅ) (26.06.08)
Laget av: Byggmalt, hvetestivelse, humle, sukker, gjær, vann
Alkoholinnhold: 7,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 1 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷ (83p)
Mikkeller Beer Geek Breakfast
Mikkeller
Danmark
80092 Vectura - kr 65,80 (50cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Nøgne Ø - Det kompromissløse Bryggeri
Farge og duft: Svart. Urtepreget kaffeduft, veldig mektig med innslag av jord og mokka.
Smak: Stor fyldig anslag, heftig bitterhet som tar overhånd, tørker en del utover, litt vel grønn finish. (UÅ)
Bruksområde: Frokost?
Vurdering: Et noe ekstremt øl for de helt spesielt interesserte. Generelt virker ikke ølet helt i balanse, bør muligens ligge til et stykke utpå høsten. Muligens et alternativ til espresso for noen? Vel verd prisen. (UÅ) (26.06.08)
Laget av: Vann, malt, ristet bygg, havrekorn, humle (Centennial og Cascade), amerikans ale gjær, kaffe
Alkoholinnhold: 7,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

Brennevin

(84p)
Van Gogh Espresso
Royal Dirkzwager Distillleries
Nederland
57204 Vectura - kr 276,60 (70cl)
Basisutvalg (Test)
Company of Spirits
Farge og duft: Klar. Søtlig men ren og god kaffeduft, dempet spritpreg.
Smak: Søtlig anslag, en del sødme men likevel ikke for søt, varm krydret finish. (UÅ)
Bruksområde: Drinker.
Vurdering: En velbalansert blank kaffelikør. (UÅ)(26.06.08)
Laget av: Kornsprit, smakstilsetting
Alkoholinnhold: 37,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

÷ (82p)
Stroh "60"
Sebastian Stroh
Østerrike
56341 Vectura - kr 299,80 (50cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Dyp rødbrun. Mye aceton i duften samt søte fattoner.
Smak: Kraftig anslag, veldig varm og sterk, tørker en del utover, mye aromasødme, tørr varm finish. (UÅ)
Bruksområde: Te med no' godt i.
Vurdering: En gammel kjenning for skipublikummet. Ikke spesielt elegant. Må blandes ut. (UÅ) (26.06.08)
Laget av: Rom (sukkerrør), karamell, urter
Alkoholinnhold: 60,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 36 md. fatlagring
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake
Ukens drink

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake

Whisky og ingefærøl er som skapt for vinteren. Her serverer vi én av dem med den som for mange er selveste Irish Whiskey.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett
Dagens rett

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett

Det er ikke store innsatsen som kreves, men du blir rikelig belønnet. Med øl i gryta, må du kanskje ha øl i glasset. Men det er ikke nødvendig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her