Nyhetene på polet juli 2008

Chile er ikke i nærheten av sine fordums velmaktsdager som leverandør av rimelige viner til vintørste nordmenn. De siste årene har Italia og Frankrike vært uslåelige, med Chile på en beskjeden femte plass for rødvin.

Om polets fokus på chilensk vin i sommer vil endre dramatisk på dette forholdet, er tvilsomt. Men de beste av de 18 vinene kommer garantert til å forsvinne raskt ut av hyllene, i hvert fall håndfullen med godbiter til under hundrelappen.

Og dette er ikke den type chilenske viner som vi har vært vant til de senere år. Med sødmefylt og svært moden frukt, eikekrydder og grønne toner. Fellesnevner for de beste er nemlig stor grad av friskhet og renhet, og det vil vi gjerne ha mer av fra Chile.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Slik ble testen gjennomført
Nyhetene som er i salg fra og med 5. juli 2008 er smakt i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon. Smakingene hos Vinmonopolet gjennomføres delvis (og valgfritt) blindt.

Apéritifs smaker, Aase E. Jacobsen, vurderer derfor (på en skala fra fem til en) kvaliteten på produktet uten å kjenne til annet enn farge og land.
 
Alle priser er Vinmonopolets utsalgspriser pr 1. juli 2008. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre.
 
Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget juli 2008. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen link under hvert produkt i testen.

Lenkene nedenfor leder deg til testens fire artikler.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen