Øl er så mye mer enn den sedvanlige pilsneren, og det er utrolig at vann, bygg og gjær kan gi så utrolig mange forskjellige øltyper.
Det er Amund Polden Arnesen, Norges første ølsommelier, som denne kvelden tar oss igjennom ølets historie og den fantastiske utviklingen vi har sett de siste årene med ølbrygging av høy kvalitet i blant annet Norge.
Han vil lære deg og vise deg i praksis hvordan du skal smake øl, og her vil du virkelig få noen store og smakfulle overraskelser.
Gjennom ikke mindre enn 12 forskjellige øltyper får du nemlig selv lukte, se og smake hvordan malten, gjæren og humlen kan brukes for å få forskjellige smaker på ølet.
Foredraget holdes på norsk.
Norges fremste ekspert
Amund Polden Arnesen har alltid hatt et lidenskapelig forhold til øl, og som første nordmann ble han høsten 2011 akkreditert med tittelen ølsommelier ved The Institute of Brewing and Distilling i London.
Han startet sin karriere som bartender, og ble etter hvert whiskyansvarlig på whiskypuben Dr. Jekylls. Han har vært en pådriver for øl og mat i kombinasjon, blant annet med åpningen av restauranten Håndverkerstuene i Oslo.
De siste årene har han også deltatt som øldommer i blant annet NM i hjemmebrygging og Det Norske Måltids kåring av årets øl. Og ikke minst har han vært med i Apéritifs øltestpanel.
Amund underviser også i fagdelen øl på Norsk Vinfagskoles vinkelnerutdannelse.
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.
Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.
Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.
For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.
Fargerike grønnsaker beholder fargen når de varmebehandles raskt og smaken blir enda bedre. I denne oppskriften kan du selv legge til det som trengs for et smakskick i hverdagen.
Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.