Omars lammeskanker

Det er høst og på høy tid å nyte det deilige, saftige og møre lammekjøttet. Vi serverer selvsagt en passende vin, denne gang fra Rhône. Til lam er spansk vin også ofte benyttet, så ta gjerne en slik dersom du synes best om denne.
Redaksjonen
28 August 2004 - 02:00

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Omars lammeskanker

Omars lammeskanker

Fremgangsmåte

Gni kjøttet med salt og pepper. Knus korianderfrøene sammen med finhakket chili og bland med rosmarin og merian. Rull kjøttet i krydderblandingen. Vend til slutt kjøttet i hvetemel.

Brun kjøttet over det hele i olje i jerngryte og ta det opp av gryta. Fres gulrot, selleri og løk forsiktig til det er mørt. Tilsett en klype salt og balsamicoeddiken. La dette koke inn til sirup.

Hell hvitvin i gryta og la det surre et par minutter. Ha så i hermetiske tomaterr som fortsatt skal være hele. Rist på kjelen og legg lammeskankene tilbake i gryta. Gi alt et oppkok, legg lokk på og sett hele gryta i ovnen som er forvarmet til 180 grader i 1 ½ time.

Ta lokket av gryta, vend på innholdet og la retten stå i ovnen i nok en halvtime. Skum av eventuelt fett, smak til med salt og pepper. Til slutt rører du inn en neve grovhakket basilikum, merian eller bladpersille.

Server retten med kokte poteter, godt brød, ris eller en selleri- og potetpuré.

Sendt inn av Opplysningskontoret for kjøtt

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Fruktsalat med smak av sol

Fruktsalat med smak av sol
Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 148.90 kr Basisutvalg, kategori 4
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Sats på kjøttfri taco og hjemmelagde lomper - og bli overrasket over hvor godt det er
Dagens rett
Kjøttfri taco i hjemmelagde lomper

Sats på kjøttfri taco og hjemmelagde lomper - og bli overrasket over hvor godt det er

I denne innpakningen kommer nemlig tacostemningen enda bedre fram enn den etter hvert så klassiske kjøttdeig + butikktortilla.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sjokolade og kokos gjør denne i langpannekaken ekstra fristende
Ukens kake
Sjokolade- og kokoskake i langpanne

Sjokolade og kokos gjør denne i langpannekaken ekstra fristende

Om ikke alt spises opp, er den super å fryse - så har du noe godt på lur når kakesuget melder seg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Brunello i 2017-årgang er perfekt å nyte nå - her får du mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Barcelona er verdens barhovedstad med 1. 3. og 7. plass

Paradiso, Sips og Two Schmucks sikrer metropolen denne statusen, og London er hakk i hel med Monica Bergs Tayer & Elementary. Himkok er endelig tilbake på Worlds50Bestbars.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Sats på kjøttfri taco og hjemmelagde lomper - og bli overrasket over hvor godt det er
Dagens rett
Kjøttfri taco i hjemmelagde lomper

Sats på kjøttfri taco og hjemmelagde lomper - og bli overrasket over hvor godt det er

I denne innpakningen kommer nemlig tacostemningen enda bedre fram enn den etter hvert så klassiske kjøttdeig + butikktortilla.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sjokolade og kokos gjør denne i langpannekaken ekstra fristende
Ukens kake
Sjokolade- og kokoskake i langpanne

Sjokolade og kokos gjør denne i langpannekaken ekstra fristende

Om ikke alt spises opp, er den super å fryse - så har du noe godt på lur når kakesuget melder seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Vin møter øl i kulinarisk duell på populære Grezzo
Matkurs og vinkurs
Beer and Winemakers Dinner 2. november i Oslo

Vin møter øl i kulinarisk duell på populære Grezzo

Grezzo åpner dørene for vinhusene Loxarel og Radici e Filari og bryggeriene Rodenbach og De Molen i en kamp mellom vin og øl satt til italiensk gourmetmat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Limantours suksessfaktor: Drinker med meksikansk historie og kultur

Cocktailene er lekne, eksperimentelle og i stadig forandring ved baren Limantour i Mexico by, og de gir en smakebit av meksikansk kultur og historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En gulasjsuppe som denne både metter og varmer lenge
Dagens rett
Gulasjsuppe fra Ungarn

En gulasjsuppe som denne både metter og varmer lenge

Er du på høstferie er dette et ekstra godt valg for middagen, all den tid den kan stå og godgjøre seg på svak varme mens du er på tur. Siste finishen gjør du like før den skal serveres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Brunello i 2017-årgang er perfekt å nyte nå - her får du mye for pengene
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her