Omars lammeskanker

Lam - atter en gang. Joda; det er ikke fritt for at vi er begeistret for lam i påsken. Vi serverer selvsagt en passende vin, denne gang fra Rhône.
Redaksjonen
01 April 2002 - 02:00

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.

Omars lammeskanker

Omars lammeskanker

Fremgangsmåte

Gni kjøttet med salt og pepper. Knus korianderfrøene sammen med finhakket chili og bland med rosmarin og merian. Rull kjøttet i krydderblandingen. Vend til slutt kjøttet i hvetemel.

Brun kjøttet over det hele i olje i jerngryte og ta det opp av gryta. Fres gulrot, selleri og løk forsiktig til det er mørt. Tilsett en klype salt og balsamicoeddiken. La dette koke inn til sirup.

Hell hvitvin i gryta og la det surre et par minutter. Ha så i hermetiske tomaterr som fortsatt skal være hele. Rist på kjelen og legg lammeskankene tilbake i gryta. Gi alt et oppkok, legg lokk på og sett hele gryta i ovnen som er forvarmet til 180 grader i 1 ½ time.

Ta lokket av gryta, vend på innholdet og la retten stå i ovnen i nok en halvtime. Skum av eventuelt fett, smak til med salt og pepper. Til slutt rører du inn en neve grovhakket basilikum, merian eller bladpersille.

Server retten med kokte poteter, godt brød, ris eller en selleri- og potetpuré.

Sendt inn av Opplysningskontoret for kjøtt

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Fruktsalat med smak av sol

Fruktsalat med smak av sol

Fremgangsmåte

Frukten deles opp og blandes med nøttekjerner. Den oppdelte frukten legges over i en egnet serveringsbolle og juicen helles over. Serveres med pisket krem eller vaniljeis.

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 148.90 kr Basisutvalg, kategori 4
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en autentisk gresk smaksopplevelse med denne lammegryten
Dagens rett
Arni Kleftiko lammegryte fra Hellas

By på en autentisk gresk smaksopplevelse med denne lammegryten

Den godgjør seg i ovnen i porsjonspakker og setter en ekstra spiss på måltidet. Greske viner i toppklassen løfter måltidet enda noen hakk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sikre deg Sonoma-pinot noir og Napa-cab til fantasipriser
Godbiter i pollisten

Sikre deg Sonoma-pinot noir og Napa-cab til fantasipriser

I reklamen står det at dette er en no-brainer å drikke, men jeg vil si at det er å underselge denne Sonoma-pinot noiren grovt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Imponerende kvalitet for en liten penge er umulig å si nei til
+
Ukens vin

Imponerende kvalitet for en liten penge er umulig å si nei til

De to sørfranske vinene har alt du trenger for en sensommerlig vinglede og mye kjærlighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik tar du vare på soppen
Guide
Oppskrifter med sopp du har plukket selv

Slik tar du vare på soppen

Du kjenner deg kanskje igjen - soppkurven bugner og du vet ikke hvordan du skal ta vare på soppen du har plukket. Vi har oppskriftene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en autentisk gresk smaksopplevelse med denne lammegryten
Dagens rett
Arni Kleftiko lammegryte fra Hellas

By på en autentisk gresk smaksopplevelse med denne lammegryten

Den godgjør seg i ovnen i porsjonspakker og setter en ekstra spiss på måltidet. Greske viner i toppklassen løfter måltidet enda noen hakk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sikre deg Sonoma-pinot noir og Napa-cab til fantasipriser
Godbiter i pollisten

Sikre deg Sonoma-pinot noir og Napa-cab til fantasipriser

I reklamen står det at dette er en no-brainer å drikke, men jeg vil si at det er å underselge denne Sonoma-pinot noiren grovt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når du lager disse av fiskerestene, blir det ikke en smule igjen
Dagens rett
Fiskepanetter som i India

Når du lager disse av fiskerestene, blir det ikke en smule igjen

Panetter eller kroketter er reneste snacksen som er helt umulig å ikke like. Kanskje bør du lage dobbel porsjon først som sist.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du først får smaken på stekt sild på denne måten, er du solgt
Dagens rett
Sennepsmarinert sild

Når du først får smaken på stekt sild på denne måten, er du solgt

Den syrlige og lett skarpe smaken av sennep og rømme matcher veldig godt den delikate men også umiskjennelige smaken av vårsild.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.
Matkurs og vinkurs
Apéritifs Vinskole del 1

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.

Å kunne noe om vin blir stadig viktigere. Både å forstå hva vin er, hvordan den smaker og hvordan du velger riktig vin til mat. Nå tilbyr vi deg som tørster etter enda mer kunnskap om vin, å bli elev ved Apéritifs Vinskole.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Imponerende kvalitet for en liten penge er umulig å si nei til
+
Ukens vin

Imponerende kvalitet for en liten penge er umulig å si nei til

De to sørfranske vinene har alt du trenger for en sensommerlig vinglede og mye kjærlighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her