I denne paien er det både skinke, røykelaks og ansjos. Den siste er mer som en smaksforsterker å regne, og bør absolutt ikke utelates. Du kan fint droppe skinke og heller erstatte den med en grønnsak - som blomkål eller brokkoli. Da blir middagen enda sunnere (og bedre).
Dagens rett

Foto: (VeselovaElena)
Lag en ostepai med det lille ekstra
Pai er også sommermat, og en utmerket måte å starte en ny uke på. Siden du kan bruke det du har i kjøleskapet.
11 August 2025 - 00:00
Ostepai med skinke, røkelaks eller ansjos

Fremgangsmåte
- Paideig: Smuldre smør og mel.
- Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig.
- La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.
- Trykk den ut i en smurt paiform. forstek paibunnen ved 200 grader i 10 minutter.
- Lag fyll:
- Fres løken blank i smør og fordel den i paiskallet sammen med skinke, laks eller ansjos.
- Dryss osten over. Bland sammen egg, melk, persille og pepper og hell eggeblandingen over osten.
- Stek retten videre ved 200 grader til eggeblandingen er stivnet, det tar ca 30 minutter.
- Server den varm, gjerne med en grønn salat til.
Her finner du oppskrifter til langt over 100 paier
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
82 POENG
Forsiden akkurat nå