Ostepai med skinke, røkelaks eller ansjos

Antall porsjoner
Tilberedning
1 timeIngredienser
- Paibunn:
- 125 g
- 200 g
- 2 ss
- Fyll:
- 1 ss
- 1 stk
- 150 g
- 250 g
- 4 stk
- 3 dl
- 2 ss
Fremgangsmåte
- Paideig: Smuldre smør og mel.
- Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig.
- La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.
- Trykk den ut i en smurt paiform. forstek paibunnen ved 200 grader i 10 minutter.
- Lag fyll:
- Fres løken blank i smør og fordel den i paiskallet sammen med skinke, laks eller ansjos.
- Dryss osten over. Bland sammen egg, melk, persille og pepper og hell eggeblandingen over osten.
- Stek retten videre ved 200 grader til eggeblandingen er stivnet, det tar ca 30 minutter.
- Server den varm, gjerne med en grønn salat til.
Her finner du oppskrifter til langt over 100 paier
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG