Dagens rett

Panerte kjøttkaker med smørsurret gulrot og squash - og potetmos til

Når kjøttkakene får denne behandlingen blir de ekstra gode

Når kjøttkakene får denne behandlingen blir de ekstra gode

Nå kan du bevise at dine egne kjøttkaker er minst like gode som mors. Kjøp inn kjøtt- eller karbonadedeig og lag deg noe tradisjonsrikt og godt. Kjøttkaker smaker fortreffelig, og spesielt når vi har noe sødmefylt rødt i glasset.
02 Desember 2021 - 01:00

For mange er kjøttkaker hellig - og bærer signaturen til mødrene i flere generasjoner tilbake. Det er slik vi liker å tro det i alle fall.

Men om du kan tenke deg en annen vri, er i hvert fall denne løsningen vel verd å teste. Oppskriften lover sprøstekte kjøttkaker med et mykt indre. For ekstra smak, velger du en ost med litt futt i. Gjerne en mellomhard vellagret sort som sveitser eller cheddar.

Se våre andre oppskrifter på kjøttkaker 

Panerte kjøttkaker med smørsurret gulrot og squash

Panerte kjøttkaker med smørsurret gulrot og squash

Fremgangsmåte

  1. Arbeid saltet inn i kjøttdeigen til den blir seig. Bland deretter krydder og  potetmel inn i deigen. Spe med melk eller vann. Spe med litt væske av gangen og arbeid dette godt inn i deigen før du sper igjen.
  2. Rør inn finhakket løk og revet ost.
  3. Form til ovale kjøttkaker etter ønsket størrelse. Det er lettere å lykkes og få jevn steking om du ikke lager dem for store. 
  4. Bland sammen kavring (knust tørket brød eller griljermel), paprikapulver og persille eller timian på en tallerken.
  5. Rull kakene i blandingen og sprøstek i olje på middels varme i stekepanne. 
  6. Legg over i en ildfast form og hold varme mens du lager tilbehøret. 
  7. Tilbehør:
    Riv gulrøtter grovt og gjør det samme med squashene. Klem ut mest mulig vann fra squashen og bland med reven gulrot og spisskummen.
  8. Varm smør i en varm stekepanne og la alt surre i noen minutter.
  9. Klem over litt sitron og smak til med salt og pepper. 

Server med tilbehøret over og lag Hellstrms potetmos 

Tilsatt paprikapulver og purre.

Se våre andre oppskrifter på kjøttkaker 

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her