Dagens rett Pappardelle med kjøttboller i tomatsaus

(Bilde: Matprat/Astrid Hals)

I dag blir det pasta til middag

Kjøttboller gir et mer interessant resultat for pastasausen enn å bare steke kjøttdeigen på vanlig måte.

Tilbudet av pasta i alle tenkelige og utenkelige former er større enn noen gang. Selvsagt kan du lage pastaen selv. Og den bredeste båndpastaen er kanskje den aller enkleste å få til.

Se alt du kan lage med pasta

Kjøttdeig av svin er like lett tilgjengelig og et populært alternativ til den vanlige kjøttdeigen. Du kan med fordel bytte ut vanlig kjøttdeig med svinekjøttdeig i de fleste oppskrifter. 

Her har vi samlet alle oppskriftene med kjøttdeig 

Bestill  dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

 

Pappardelle med kjøttboller i tomatsaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

 
1 ts

Fremgangsmåte

Bland salt, krydder, kavring og egg inn i kjøttdeigen. Rør godt.
 
Kok båndspaghetti etter anvisning på pakningen.
 
Form små kjøttboller med en teskje, og legg dem i kjelen sammen med pastaen. La dem trekke med de siste 3-4 minuttene av koketiden.
 
Slå av vannet og tilsett tomatsausen . Bland forsiktig sammen slik at kjøttbollene ikke går i stykker.
 
Server kjøttboller i pastasaus med salat og brød. Et dryss med revet parmesan smaker også godt.
 

Herlige retter med kjøttboller

De beste pastaoppskriftene finner du her

Alt om pasta finner du i Apéritifs pastaguide

Pastaoppskrifter i Apéritifs kokebok

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

 

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

God tomatsaus

Fremgangsmåte

Fres løken i olivenolje. Tilsett hvitløk og fres videre 1 minutt.

Tilsett tomatene og tomatpuréen, sukkeret og la småkoke i 10-15 minutter.

Ha i urtene og la koke fem minutter til. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Flere gode sauser

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals, Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Forsiden akkurat nå

Til toppen