Perfekt til påskekosen

Perfekt til påskekosen

Denne boksen inneholder det du trenger til påskens måltider.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Selv påskelammet klarer Casamatta Rosso 2013 (15636) . Dens gode konsentrasjon, fine syrer og tanniner gjør at den ikke går av veien for selv en biff med bearnaise eller en krydret gryterett om det står på menyen i den forestående påsken.

Karaffel hjelper

Til vinkosen, i solveggen eller sofakroken, er den ikke uventet perfekt gjennom sin gode friskhet som den kan takke sangiovese-druen for.

Om du som jeg, ikke liker boksformatet, er det jo bare å helle i en karaffel. Det bør du forresten uansett gjøre, for vinen trenger faktisk litt luft for å vise frem alle sine attributter. Den finnes også i en hakket hvassere flaskeversjon, Casamatta Rosso 2014 (59050) , som i disse dager er i ferd med å skifte til 2011-årgang.

Enda bedre druer

For ett år siden meldte jeg at mannen bak denne boksen, halvt norske Bibi Graetz , hadde gjort sitt ytterste for å sette sammen en vin som skulle slå bein under alt annet av boksvin på det norske markedet. I år mener han selv at han har anstrengt seg enda mer. Det innebærer at selekteringen av druematerialet er strengere.

Blant annet er innholdet av druer fra vinmarkene som gir den store Testamatta 2007 (59041) , høyere. Det er snakk om svært gamle vinstokker, 75 til 90 år gamle. Mesteparten av druene kommer likevel fra underleverandører lenger sør i Chianti Classico/Toscana, og det har sine fordeler i 2011 hvor druene oppnådde mer optimal modning her enn lenger nord, i Fiesole, hvor Graetz holder til.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Casamatta Rosso 2013

Produsent:
Bibi Graetz
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
3.000l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
445,00 kr
Varenummer:
1563606
84 Poeng
Les smaksnotatene »
 

Casamatta Rosso 2019

Produsent:
Testamatta (Bibi Graetz)
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
144,90 kr
Varenummer:
5905001
84 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen