Pinnekjøtt i farger
Julematkonkurransen går sin gang og i dag er det pinnekjøtt som stases opp i de fineste farger. Det er mange og sterke meninger om hvordan pinnekjøttet skal tilberedes og derfor vil vi tro at enkelte nå får en støkk i livet.
Redaksjonen
10 Desember 2004 - 15:28
Pinnekjøtt i farger
Fremgangsmåte
Pinnekjøtt tilberedes på vanlig måte: Først dampkokt på rist deretter grillet i raskt i ovn. Detaljert fremgangsmåte her
Til denne retten kan du fint bruke rester av pinnekjøtt.
- Lag kålrotsstappe .
- Broccoli- og spinattimbal:
- Sett ovnen på 175 grader.
- Rens og kok brokkoli i lettsaltet vann, til den er mør. Skyll og damp spinaten til den faller sammen eller tin dypfryst spinat og la den renne godt av. Mos brokkoli og spinat sammen.
- Lag hvit saus og la den koke i 5 min. Rør den hvite sausen sammen med ett egg tilsett deretter brokkoli-og spinatmosen. Smak til med salt, pepper, hvitløk og tabasco.
- Smør små former og fyll dem. Sett formene i langpanne med varmt vann (vannbad) og la timbalene stivne midt i ovnen i ca 20 minutter.
- La dem stå litt i formene før de hvelves ut.
- Tyttebærsaus: Kok tyttebær, sukker, appelsinjuice og sherry i ca 5 minutter til bærene er møre. Sil sausen og mos så mye som mulig av bærene gjennom sikten. Rør inn litt fett fra pinnekjøttet.
- Nærmere julefarger kommer du ikke og den friske tyttebærsausen hever smaken.
Pinnekjøtt er enklere enn du tror
Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
ItaliaVolum: 1.50 l Pris: 585.00 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Basisutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå