Pizza kan altså fungere som utgangspunkt for en dessert. I denne oppskriften er det imidlertid ikke en søt pizza, derimot en helt vanlig pizzabunn som er toppet med karamellisert fersken og brie. Om du ikke får tak i fersken, kan du fint bruke nektariner - eller epler.
Ukens kake
![Pizza som dessert eller kveldskos - din nye favoritt Pizza som dessert eller kveldskos - din nye favoritt](https://www.aperitif.no/storage/image/core_files/2024/2/11/f17136715cf1a65a8978aba82c6d0f59/jpg/aperitif/article_details_medium/PeachBrieBalsamicPizza.jpg)
Foto: (Ooni Pizza)
Pizza som dessert eller kveldskos - din nye favoritt
Det er nesten ubegrenset hvor fantasifull du kan være med en pizza - bare se her.
Aase E. Jacobsen
22 Februar 2024 - 12:00
Fersken, brie og balsamico-dessertpizza
![Fersken, brie og balsamico-dessertpizza](https://www.aperitif.no/storage/image/core_files/2024/2/11/f17136715cf1a65a8978aba82c6d0f59/jpg/aperitif/news_recipe_large/PeachBrieBalsamicPizza.jpg)
Fremgangsmåte
- Lag pizzadeigen eller bruk ferdig deig eller bunn.
- Fyr opp Ooni pizzaovn til 180 grader eller bruk stekeovn.
- Tilsett smør og sukker i en panne av støpejern (Ooni Sizzler) og sett inn i ovnen for å varme opp.
- Når den er varm, ta den ut av ovnen og tilsett ferskenene. Rør rundt. Stek i ovnen i 5 minutter og snu den halvveis, eller til frukten har blitt litt myk. Ta ut av ovnen og sett til side.
- Skru opp varmen på ovnen, nå på 500 grader. For vanlig stekeovn, kjør maks (250 el 300 grader).
- Kjevle pizzadeigen til riktig størrelse for din pizzastekespade eller stekebrett.
- Drypp olivenolje over bunnen i et tynt, jevnt lag, fordel oljen rundt med fingrene. Topp med mozzarella og brie.
- Skyv pizzaen av spaden og inn i pizzaovnen (eller sett stekebrettet inn i stekeovnen), og pass på å rotere pizzaen regelmessig.
- Når den er stekt, fjern pizzaen fra ovnen.
- Avslutt med å toppe med fersken, basilikumblader og en skvett balsamicoglasur.
- Nytes nystekt.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
83 POENG
-
82 POENG
-
82 POENG
Forsiden akkurat nå