Ukens kake
Pizza som dessert eller kveldskos - din nye favoritt
Foto: (Ooni Pizza)

Pizza som dessert eller kveldskos - din nye favoritt

Det er nesten ubegrenset hvor fantasifull du kan være med en pizza - bare se her.
Aase E. Jacobsen
22 Februar 2024 - 12:00

Pizza kan altså fungere som utgangspunkt for en dessert. I denne oppskriften er det imidlertid ikke en søt pizza, derimot en helt vanlig pizzabunn som er toppet med karamellisert fersken og brie. Om du ikke får tak i fersken, kan du fint bruke nektariner - eller epler. 

Fersken, brie og balsamico-dessertpizza

Fersken, brie og balsamico-dessertpizza

Fremgangsmåte

  1. Lag pizzadeigen eller bruk ferdig deig eller bunn.
  2. Fyr opp Ooni pizzaovn til 180 grader eller bruk stekeovn.  
  3. Tilsett smør og sukker i en panne av støpejern (Ooni Sizzler) og sett inn i ovnen for å varme opp.
  4. Når den er varm, ta den ut av ovnen og tilsett ferskenene. Rør rundt. Stek i ovnen i 5 minutter og snu den halvveis, eller til frukten har blitt litt myk. Ta ut av ovnen og sett til side.
  5. Skru opp varmen på ovnen, nå på 500 grader. For vanlig stekeovn, kjør maks (250 el 300 grader).
  6. Kjevle pizzadeigen til riktig størrelse for din pizzastekespade eller stekebrett.
  7. Drypp olivenolje over bunnen i et tynt, jevnt lag, fordel oljen rundt med fingrene. Topp med mozzarella og brie.
  8. Skyv pizzaen av spaden og inn i pizzaovnen (eller sett stekebrettet inn i stekeovnen), og pass på å rotere pizzaen regelmessig.
  9. Når den er stekt, fjern pizzaen fra ovnen.
  10. Avslutt med å toppe med fersken, basilikumblader og en skvett balsamicoglasur.
  11. Nytes nystekt.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Ooni

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her