Ukens kake
Pizza som dessert eller kveldskos - din nye favoritt
Foto: (Ooni Pizza)

Pizza som dessert eller kveldskos - din nye favoritt

Det er nesten ubegrenset hvor fantasifull du kan være med en pizza - bare se her.
Aase E. Jacobsen
22 Februar 2024 - 12:00

Pizza kan altså fungere som utgangspunkt for en dessert. I denne oppskriften er det imidlertid ikke en søt pizza, derimot en helt vanlig pizzabunn som er toppet med karamellisert fersken og brie. Om du ikke får tak i fersken, kan du fint bruke nektariner - eller epler. 

Fersken, brie og balsamico-dessertpizza

Fersken, brie og balsamico-dessertpizza

Fremgangsmåte

  1. Lag pizzadeigen eller bruk ferdig deig eller bunn.
  2. Fyr opp Ooni pizzaovn til 180 grader eller bruk stekeovn.  
  3. Tilsett smør og sukker i en panne av støpejern (Ooni Sizzler) og sett inn i ovnen for å varme opp.
  4. Når den er varm, ta den ut av ovnen og tilsett ferskenene. Rør rundt. Stek i ovnen i 5 minutter og snu den halvveis, eller til frukten har blitt litt myk. Ta ut av ovnen og sett til side.
  5. Skru opp varmen på ovnen, nå på 500 grader. For vanlig stekeovn, kjør maks (250 el 300 grader).
  6. Kjevle pizzadeigen til riktig størrelse for din pizzastekespade eller stekebrett.
  7. Drypp olivenolje over bunnen i et tynt, jevnt lag, fordel oljen rundt med fingrene. Topp med mozzarella og brie.
  8. Skyv pizzaen av spaden og inn i pizzaovnen (eller sett stekebrettet inn i stekeovnen), og pass på å rotere pizzaen regelmessig.
  9. Når den er stekt, fjern pizzaen fra ovnen.
  10. Avslutt med å toppe med fersken, basilikumblader og en skvett balsamicoglasur.
  11. Nytes nystekt.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Ooni

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken
Dagens rett

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken

Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner. Særlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus
Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus

Planleggingen starter dagen før, men når kjøttet er vel marinert og paprikasausen ferdiglaget, er middagen rett rundt hjørnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld
Ukens drink

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld

Denne helgen oppfordres du til å ta en liten latino. Eller kanskje en stor, for denne drinken blir garantert ikke stående igjen på bordet - halvdrukket. Frisk kombinasjon av vodka og tequila gjør den til en potensiell sommerfavoritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bak en lekker blåbærterte
Ukens kake

Bak en lekker blåbærterte

Blåbær blir ikke vakrere enn når de serveres som i denne blåbærterten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken
Dagens rett

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken

Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner. Særlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus
Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus

Planleggingen starter dagen før, men når kjøttet er vel marinert og paprikasausen ferdiglaget, er middagen rett rundt hjørnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden
Dagens rett

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden

Ferdigrenset krabbe er den beste fast-food som finnes. Perfekt til fredagskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld
Ukens drink

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld

Denne helgen oppfordres du til å ta en liten latino. Eller kanskje en stor, for denne drinken blir garantert ikke stående igjen på bordet - halvdrukket. Frisk kombinasjon av vodka og tequila gjør den til en potensiell sommerfavoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her