Hjemmelagde hamburger- og pølsebrød
Antall porsjoner
12
Tilberedningstid
Ingredienser
3
dl
0.5
stk
1
ts
0.5
ts
3
ss
200
g
250
g
Fremgangsmåte
Varm melken til den er fingervarm. Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett litt av den lunkne melken og rør ut gjæren. Hell i resten av melken, sukker, salt og olje.
Rør inn sammalt mel og tilsett hvetemelet. Elt deigen jevn og smidig til den slipper redskap og bolle.
Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse.
Elt deigen lett, og trill den til en jevn pølse som deles i tolv eller åtte like store deler. Trill jevne og avlange brød til pølsebrød eller runde kaker dersom du skal bruke dem til hamburgere.
Legg emnene med god avstand på bakepapir på en stekeplate. La dem hvile i et par minutter før du klemmer brødene lett flate.
Dekk brødene med klede og la dem heve til dobbel størrelse. Pensle med vann og stek brødene midt i ovnen på 225 grader i 10-15 minutter til de er lyst brune. Avkjøl på rist.
Tips: Strø gjerne sesamfrø på hamburgerbrødene før steking. Det gir en ekstra god smak.
Flere lekre pølseretter finner du her
Lær mer om pølser her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Mari Svenningsen