Pomerol til veldig god pris

Pomerol til veldig god pris

Annenvinen til Vieux Château Certan er superlekker å drikke nå. Et skikkelig røverkjøp med andre ord.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

La Gravette de Certan 2007 (99582) er så sjarmerende som bare viner fra Pomerol kan være. Den har den deilige silkemyke kjøttfulle frukten og animalske touchen som de merlotdominerte vinene herfra gjerne får.
Den er med andre ord en veldig vellykket 2007 som ikke har det beste ryktet i Bordeaux. Svakere årganger har også en tendens til å gi lavere priser. 2007 av Gravette koster hele 104 kroner mindre enn 2006 da den ble lansert i basis for tre og et halvt år siden.

Gravette vs Petrus

Når det er sagt, var Pomerol-merloten noe av det som klarte seg best. Gravette 2007 er derfor et veldig godt kjøp. Jeg smakte selveste kongen av Pomerol, Ch. Petrus, i nettopp denne årgangen under Den Norske Vinkelnerforenings «supermasterclass» tidligere i høst. Den er en lekkerbisken med et varmt og eksotisk uttrykk, slank og mineralsk og med stor bløthet, men like fullt god nok tanninstruktur til å sikre et liv på 25 år (95 p).

Les mer om Petrus

Vår vin har naturlig nok et litt kortere perspektiv, all den tid den er en annenvin, riktignok fra et annet toppslott, men den vil definitivt holde seg i 10 år. For La Gravette brukes druene som ikke er gode nok til å inngå i toppcuvéen fra Vieux Château Certan. Utvelgelsen gjøres når vinen er ferdig ved at man går gjennom fat for fat.

Mindre merlot

Totalt er slottet omgitt av 14 hektar som er delt inn i 23 ulike parseller som alle vinifiseres separat og dermed gir et stort antall byggeklosser når vinen skal settes sammen. Både selve Vieux Château Certan og La Gravette har den samme druesammensetningen som i vinmarkene, hvilket betyr en mye mindre merlotandel (60 prosent) enn hos de aller beste i Pomerol hvor den gjerne er på 90-95 prosent.

Les mer om Pomerol

Det skyldes at eiendommen har en god del grusjord som er bedre for cabernet franc (og sauvignon) enn merlot som triumferer i Pomerols kompakte jernholdige leirjord. Dermed blir vinstilen noe friskere, litt mindre plommer, og mer skogsbær/solbær, selv om Pomerol-preget er til stede i stort monn.

Sterk Pomerol-familie

Slottet drives i dag av Alexandre Thienpont – hundre år etter at bestefaren kjøpte slottet som har aner siden 1745. Det er for øvrig fetteren til Alexandre, nemlig Jacques Thienpont, som driver Parker-favoritten fra et av naboslottene, Le Pin. Familiens grep på denne appellasjonen er derfor fast.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

La Gravette de Certan 2007

Produsent:
Vieux Château Certan
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Pomerol
Pris:
299,90 kr
Varenummer:
9958201
90 Poeng
Les smaksnotatene »

La Gravette de Certan 2007

Produsent:
Vieux Château Certan
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Pomerol
Pris:
299,90 kr
Varenummer:
9958201
90 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen