Tres Leches meksikansk bløtkake med tre typer melk
Foto: nehopelon

Tres Leches meksikansk bløtkake med tre typer melk

Denne mektige kremkaken er mektig populær i Mexico. Det skal egentlig være to typer kondensert melk, søtet og usøtet. Men her er det med bare usøtet Viking melk.

Fremgangsmåte

  1. Kakebunn:
  2. Smør en stor rund kakeform eller liten langpanne.
  3. Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.
  4. Skill eggene og pisk eggehvitene stive i miksmasterbollen.
  5. Ha dem i en rengjort bolle.
  6. Pisk mykt smør og sukker hvitt.
  7. Tilsett eggeplommene, en etter en, og pisk lett og jevnt mellom.
  8. Rør inn melblandingen, litt etter litt.
  9. Rør inn melken.
  10. Fold inn eggehvitene til slutt.
  11. Hell den jevne kakedeigen i den smurte formen og stek ved 175 grader i 30-40 minutter.
  12. Sjekk med en trepinne om kaken et stekt gjennom.
  13. Pisk sammen kremfløte og Vikingmelk.
  14. Bruk en gaffel til å stikke hull i overflatene i den fortsatt varme kaken.
  15. Hell melkeblandingen over kaken.
  16. Sett til avkjøling i 3-4 timer.
  17. Krem:
  18. Pisk kremfløte stiv med litt melis.
  19. Smør eller sprøyt på kaken rett før servering.
  20. Dryss over kanel.

Tips: Om du bruker både søtet og usøtet kondensert melk, 50/50, dropper du det ekstra sukkeret. Det kan også droppes for en mindre søt kake (den er søt nok) selv om det kun brukes Viking melk.

Har du lyst til å bake en annen kake finner du mange forslag her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra gris til vindruer ga Norge et nytt vinområde
+

Fra gris til vindruer ga Norge et nytt vinområde

Toyni Tobekk og Arild Hebnes plantet sine første vinstokker i 2020 etter å ha drevet med gris i 26 år. Første årgang ble 2022 og nå inviterer de til vinsmaking – og plukking av druer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Grillspyd du er garantert å lykkes med
Dagens rett

Grillspyd du er garantert å lykkes med

Kombinasjonen av mørt svinekjøtt og saftig ananas fra grillen er helt genial. Oppskriften er dessuten superenkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her