Portugisisk varme

Ukens vin byr på usedvanlig mye for pengene. Og så finnes den i alle polutsalg.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Capela de Sta. Margarida 2007 (10485) er svært saftig og innbydende med deilige saftige bæraromaer og en fin eksotisk touch. Den er varm og myk med flott friskhet og dermed en veldig anvendelig vin i matveien.

Den fungerer like bra sammen med en klippfiskrett som med en krydret lammegryte . Dessuten er den utmerket som peiskos. Bare ikke la den bli altfor varm!

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Nytes nå
Den kommer nemlig fra Alentejo som er et av Portugals varmeste områder . Druene oppnår stor grad av modenhet og gir dermed viner med høy alkohol. Vår vin er imidlertid med sine 13,5 prosent blant de lettere vinene herfra. Så er den da også beregnet på å nytes mens den er ung og frisk.

Produsenten Jörg Böhm, tysker med vintradisjon fra Pfalz i bagasjen, har oppnådd god anseelse for vinene sine i den relativt korte tiden han har laget vin på Quinta de São Jorge i Montemor-o-Novo, ikke langt fra Evora, Alentejos viktigste by.

Datteren er sjefen
Her har familien Böhm-Lindermann kontroll over 60 hektar vinmarker med granittjordsmonn, og det er datteren Dorina som lager vinene og det gjør hun selvsagt med det ypperste av utstyr. Derfor skiller vår vin seg mye fra den tradisjonelle vinstilen fra Evora. Som gjerne bar preg av å være gjæret i åpne sementtanker med et påfølgende langt opphold i fat.

Vår vin har ikke vært innom fat hvilket forklarer den bærfriske og myke stilen. Den er laget av hovedsakelig aragonez som er portugisisk for tempranillo. Men stilmessig ganske langt fra det som kjennetegner druen på den andre siden av grensen.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 

Capela de Sta. Margarida 2007

Produsent:
Jorge Bohm Montemor-O-Novo
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Alentejo
Pris:
109,90 kr
Varenummer:
1048501
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen