Prisgunstig til kjelleren

Denne chiantien er et funn til prisen og kjelleren.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

I Fabbri Chianti Classico 2008 (46170) lover veldig godt for den som er litt tålmodig. I dag bør den helles i en karaffel og bli der et par timer. Men aller helst bør den få noen år på seg til å utvikle flere av de fantastiske aromaene som er Lamole-vinenes varemerke.

Det betyr varme, komplekse og lett eksotiske toner med god dybde. En forførende og elegant vinstil som er et resultat av Lamole-områdets kjølige klima og gunstige jordsmonn. Lamole ligger ved Greve , i den nordlige og høytliggende delen av Chianti Classico.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Fortryllende karakter
For mens mesteparten av Classico-området ligger mellom 200 og 400 m.o.h., noterer vinmarkene over landsbyen Lamole seg for 500-620 m.o.h. Her henter søstrene Maddalena og Susanna Grassi ut stedets potensial som lar seg smake i form av den store vinen og ikke minst lillebroren, Terra di Lamole Chianti Classico 2008 (49073) . Den viser allerede den fortryllende karakteren som kjennetegner viner herfra.

Lange tradisjoner
Den understrekes av at søstrene jobber økologisk i vinmarkene. I kjelleren er samme filosofi gjeldende med utelukkende bruk av naturgjær og minst mulig inngripen mens vinene gjærer og modner. Eikebruken er også svært forsiktig, kun brukte 500 liters franske fat, og bare for modningen. Søstrene som startet opp sin virksomhet så sent som i 2000, ivaretar imidlertid en lang tradisjon, familien har holdt til her siden 1620. Og druer har vært dyrket her siden 1200-tallet.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

I Fabbri Chianti Classico 2008

Produsent:
Agr. I Fabbri Di S.& M. Grassi
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
199,90 kr
Varenummer:
4617001
89 Poeng
Les smaksnotatene »

Terra di Lamole Chianti Classico 2008

Produsent:
I Fabbri
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
179,90 kr
Varenummer:
4907301
89 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.
 
Foto: Roger Kolbu

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen