Priskupp på portvin

Disse to portvinene er særdeles godt priset. Perfekt timet til julehandelen.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Quinta do Noval Silval Vintage 2005 (51630) er latterlig lavt priset sammenlignet med hva denne portvinen vanligvis koster. 2007-årgangen koster 180 kroner mer, og selv det er ikke noe si på. 2005-utgaven er imidlertid ikke like sensasjonelt god som 2007, en slankere, men absolutt lovende portvin på grunn av god syre og fine tanniner.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Lavere avlinger
Mens 2007 regnes som et meget godt år for portvin og inngår i rekken av "offisielle årganger" fra de store portvinshusene, er 2005 noe lavere ratet. Det skyldes en årgang med ekstremt lite nedbør, hvilket reduserer kvaliteten på druene. Først og fremst ved at sukkernivået ikke blir høyt nok. Dessuten blir druene ganske små. Dermed preges 2005 av svært lave avlinger, og slankere frukt enn i 2007, 2003 og 2000. Når det er sagt, er kvaliteten alltid avhengig av produsenten. Og med single quinta-produsenter som Quinta do Noval er det sjelden man kjøper katta i sekken.

Stor munnfull
Også Quinta do Noval Colheita 2000 (46318) er interessant priset. Sist Noval var i Norge med colheita var det 1976 det gjaldt, og den kostet over det dobbelte. 1995 er vesentlig yngre og med mindre av de klassiske ranciotonene fra lang fatlagring, men like fullt en stor munnfull fra en av Douro-dalens beste portvinsgårder.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Quinta do Noval Silval Vintage 2005

Produsent:
Quinta do Noval
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Douro
Pris:
359,00 kr
Varenummer:
5163001
90 Poeng
Les smaksnotatene »

Quinta do Noval Colheita 2003

Produsent:
Quinta do Noval Vinhos
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Pris:
489,50 kr
Varenummer:
4631801
92 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen