På de neste sidene finner du en rekke måter å utnytte de lekre bringebærene

Sensommeren er høytid for plukking av bringebær. Har du ikke allerede sikret deg en god ladning er det bare å finne frem bøtter og spann og begi seg ut i skog og mark, eller legge turen innom grønnsakshandelen.    

Kan brukes til alt

Friske bær er fantastiske å spise som de er, men du kan også lage deilig frisk saft, syltetøy eller gelé. Bringebær er dessuten et fast innslag på dessert- og kakebordet.

De lekreste kaker og desserter med bringebær

Bringebær er som skapt for drinker og cocktails. Med nyplukkede bær får du en helt annen og friskere smak.

Drinkoppskriftene med bringebær

Bringebær bør brukes så raskt som mulig etter at de er plukket. De holder seg best hvis du oppbevarer dem tørt, mørkt og så kaldt som mulig.

Slik sikrer du sommerens bær

Bringebær skal være tørre utenpå, men likevel saftige.

Enkelt å få tak i

Det dyrkes mer og mer bringebær her i landet, og det er ikke lenger vanskelig å finne kurver med fristende bær i helt vanlige dagligvarebutikker.

Faktisk er bringebær blant matvarene som øker mest i popularitet.

- Selv barn ned i 12-årsalderen kjøper nå bær som godteri. Også unge voksne er blitt flinke til å bruke bær i kosten, gjerne til frokost eller som erstatning for søtsaker, sier informasjonssjef i Bama, Hanne Linnert.

Flere typer

Bringebærene kommer opprinnelig fra Asia, og kom ikke til Norden før på 1700-tallet.

Selv om de fleste av oss forbinder bringebær med røde bær, kan du også finne hvite, svarte, oransje og gule bringebær.

Du vil også kjenne en stor forskjell i smaken på ville bringebær og hagebringebær. De ville bærene har en mye sterkere smak og duft enn hagebærene, selv om de er langt mindre.

Lekre oppskrifter

Det er særlig i søte retter du finner bringebær, slik som i desserter, kaker, i dessertsauser eller naturell.

De kan også gjøre seg i salte retter, enten som en del av en saus eller kanskje til østers slik du finner i oppskriften nedenfor.

For den som har mye bær og lurer på hvordan de best skal oppbevares kan syltetøy og saft være løsningen. Og skulle du ha behov for ytterligere inspirasjon eller flere oppskrifter? Ja, da burde du ta en titt innom vår rikholdige kokebok .

På de neste sidene finner du fristende oppskrifter med bringebær

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne
Ukens drink
Green Tea Gin and Tonic

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne

Det er det grønne japanske tepulveret matcha som gir farge til drinken, og med yuzu får den en enda mer japansk profil.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La laksen bli eplekjekk
Dagens rett

La laksen bli eplekjekk

En deilig lakserett med nydelig smak av eple er dagens fristende oppskrift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her