Thailandsk rød biffkarri
Foto: iStockphoto

Thailandsk rød biffkarri

Her er en oppskrift som er virkelig hot der biffkjøttet får følge av korianderfrø, karvefrø, chili og rekepasta. Alt i en wok.

Fremgangsmåte

  1. La chiliene renne av seg og skjær dem opp. Skrap ut frøene. La limebladene renne av seg.
  2. Rist korianderfrøene, karvefrøene og rekepastaen i en tørr wok eller i en teflonbelagt stekepanne til de har blitt veldig aromatiske. Kjør dem i en hurtigmikser eller støt dem i en morter med sitrongress, løk, hvitløk og ingefær. Tilsett de bløtlagte chiliene og limebladene til en relativ glatt pasta.
  3. Fres ingrediensene i oljen 3-4 minutter, tilsett så kokosmelk og la det koke forsiktig i 25 minutter, til oljen skiller seg og flyter på overflaten.
  4. I mellomtiden skjæres kjøttet i tynne skiver som så skjæres i tynne strimler, ikke mer enn 2 cm brede. Legg dem i sausen sammen med frisk chili og bønner og la det koke til kjøtt og bønner har blitt møre. Tilsett fiskesaus etter smak.

Server rød biffkarri med kokt ris og pynt med korianderblader eller tynne agurkskiver.

De beste wokoppskriftene finner du her

Prøv en av disse 13 thaiinspirerte oppskriftene

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her