Prøv en helt unik sherry

Prøv en helt unik sherry

Om du ennå ikke har oppdaget tørr sherrys egenskaper som matvin, bør du benytte denne anledningen.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

For La Gitana Manzanilla En Rama (97422) er akkurat kommet til landet i ny og helt fersk tapping. Det som gjør den så spesiell er at den er ufiltrert, rett fra soleraen hvor den har fått godgjort seg lenge under det karakteristiske gjærsopplaget (flor).

Les mer om sherry

Derfor har den en langt fyldigere munnfølelse enn den «vanlige» La Gitana Manzanilla (30878) . Filtreringen tar bort en del smakselementer, men gjør også at utfellinger (bunnfall) skjer i løpet av produktets flaskeliv.

Ferskvare

Slik ufiltrert manzanilla tappes hos Hidalgo bare to ganger i året, og flaskene rives fort ut av hyllene.

Les mer om Hidalgo

Som all annen manzanilla er dette også ferskvare, det betyr både at den skal nytes så nytappet og så nyåpnet som mulig.

En Rama-konseptet ble tatt veldig godt imot i markedet da Hidalgo med La Gitana og Gonzalez Byass med Tio Pepe lanserte dette nisjeproduktet i 2009. Først ut var visstnok Barbadillo som skal ha laget en «En Rama»-utgave i mange år.

Hidalgo har også en annen fantastisk og relativt sjelden manzanilla på markedet, nemlig Manzanilla Pasada Pastrana (30502) . Pastrana er navnet på vinmarken den kommer fra, i Jerez Superior. Enkeltvinmarkssherry er sjeldne saker.

Pasada derimot indikerer at det beskyttende florlaget – av en eller annen grunn – er tørket ut, og vinen utsettes for oksidasjon. Men pasada er et mellomsteg, før amontillado som er fullstendig oksidasjon.

 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

La Gitana Manzanilla En Rama

Produsent:
Vinicola Hidalgo
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Jerez
Pris:
251,50 kr
Varenummer:
9742201
92 Poeng
Les smaksnotatene »
 

Manzanilla Pasada Pastrana

Produsent:
Vinicola Hidalgo
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Jerez
Pris:
181,00 kr
Varenummer:
30502
92 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen