La deg friste til å prøve en ny oppskrift med asparges

Aspargesoppskrifter

(Bilde: Matprat/Marit Svenningsen)

Asparges nesten helt alene

 

Søtpotet og asparges på grillen

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Kok quinoa etter anvisning på pakken.

Vask og skjær søtpoteter i båter eller skiver. Pensle med olje og strø på salt og pepper.

Vask aspargesen og skjær/knekk bort det nederste grove på stilken. Pensle med olje og strø på salt og pepper.

Legg søtpotetene først på grillen, for de tar lengre tid enn aspargesen. Grill potetbåtene/skivene til de er møre og har fått fin farge - 6-8 minutter. Vend dem ofte.

Legg aspargesen på grillen og grill dem til de såvidt er møre, i 3-4 minutter, gjerne på et stykke aluminiumsfolie.

Legg søtpotetbåter og asparges over på et serveringsfat eller på tallerkner. Dryss over kokt quinoa og smak til med salt og pepper.

Her er flere grønnsaksretter for grillen

Her finner du alle aspargesoppskriftene

Mange oppskrifter med søtpotet finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Grillet asparges med sitronolje

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

1 stk
1 ts

Fremgangsmåte

Skjær av ca. 1 cm på den nederste, litt grovere delen på aspargesen.

Vend så aspargesen i olje med presset sitron, dryss over med salt og pepper.

Legg på grillen like før servering, og la den få en gyllen farge.

Grilles totalt i 3-4 minutter slik at den fremdeles er sprø og crispy. Drypp over med litt olje og sitron når den er ferdig grillet.

Passer perfekt som tilbehør til all grillmat, men også som en snacks eller en liten forrett.

Les mer om asparges her

Grønnsaker er strålende grillmat

Se alle de gode grilltipsene her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen