NM for amatørkokk
Prøver seg med en italiensk vri

Prøver seg med en italiensk vri

Kan ravioli med tørrfisk og Gulløyepotet sikre Niclas Lundmark deltakelse i NM for amatørkokk?
Aase E. Jacobsen
21 August 2015 - 13:14

Med inspirasjon fra sin kone fra Lofoten og en sterk kjærlighet for Italia og tørrfisk håper Niclas Lundmark på en plass i finalen i NM for amatørkokk den 12. september på Rådhusplassen i Oslo.

Les alt om denne konkurransen og de flotte premiene - send inn din oppskrift du også

Hans bidrag er klart preget av inspirasjonen, ravioli er unorsk og veldig italiensk, tørrfisk er både helnorsk, men italienerne er flinkere til å bruke denne råvaren. Gulløyepotet derimot er helnordnorsk.

Niclas bor i Drøbak og og jobber til daglig som massasjeterapeut ved Drøbak Tverrfaglige Klinikk. Med sitt NM-bidrag viser han at han også kan massere smaksløkene.

Ravioli fylt med tørrfisk og gulløyepotet

Ravioli fylt med tørrfisk og gulløyepotet

Fremgangsmåte

Pastadeig:
Bland ingrediensene til pastadeigen i en bolle eller i en kjøkkenmaskin. Ha så deigen ut på kjøkkenbenken og kna den sammen til en myk deig. Press den til en flat klump, og pakk den inn i plastfilm. La hvile i kjøleskapet i en time hvis du har tid til det.

Fyll:
Kok potene og mos dem. La tørrfisken trekke i saltet vann til den er ferdig og flaker seg fint. Bland med moste kokte poteter, litt olivenolje, bladpersille og sitronskall. Smak til med salt og pepper.

Når du skal lage raviolien bruker du en pastamaskin for å kjevle den tynn (jeg kjevler til det nest tynneste, det tynneste kan bli vanskelig å håndtere). Legg så på fyllet i små hauger og dekk med et nytt lag pasta. Mellom pastaflakene kan det være lurt å pensle med litt pisket egg eller vann.

Form pastaputene og press ut luft før du forsegler putene. Legges på et brett med litt durumhvete. Legges i lettsaltet kokende vann i cirka 3 minutter.

Tomatsaus:
Fres hvitløk i oljen til den er blank og ha i tomatene og oliven, la sausen småkoke i 10-15 minutter. Smak til med chili og salt. Ha nykokt ravioli i sausen og vend inn hakket bladpersille og finrevet sitronskall.

Anrett raviolien på tå en tallerken og øs litt av sausen over.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Niclas Lundmark

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her