Helt nederst i denne saken finner du også tre videoer som viser deg hvordan du best tilbereder julematen.
Sendt inn av
May Britt Dammen, 2406 Elverum
Foto: Alf Börjesson
Stor konkurranse med fine premier!
Ingen ting truer ribba, pinnekjøttet eller for den saks skyld medisterkakene julaften, men hva med å snu litt opp ned på den tradisjonelle maten i dagene før jul og kanskje i romjula. Kanskje ribba skal få følge av chili? Hvis du da ikke likeså godt låner mors gode gamle tradisjonelle oppskrift og gir den en moderne eller en eksotisk touch.
Send oss spennende oppskrifter der du har gitt julematen med norsk kjøtt en ny vri, eller på julemat som du tror du er alene om.
Med andre ord, alle muligheter til å bruke kreativiteten og til å komponere en deilig rett.
Det er VG Nett og Apéritif Nett i samarbeid med Opplysningskontoret for kjøtt (OFK) som arrangerer oppskriftskonkurransen. En jury bestående av blant annet kokker og matskribenter fra Apéritif Nett og OFK plukker ut ti finalister som konkurrerer om et gavekort på kroner 5.000,- Vinneren kåres 16. desember.
Hver dag, mens konkurransen pågår, legger vi ut én av de innsendte oppskrifter.
Fine premier:
w Vinneren får et gavekort på 5.000 kroner.
w Alle ti finalistene får hvert sitt forstykke av samme type som kokkene bruker.
Oppskriften må:
- være selvkomponert
- inneholde norsk kjøtt
- være annerledes eller litt spesiell julemat.
Er du kokk eller arbeider som kokk kan du ikke delta.
Les dette før du sender oppskriften din:
VG Nett og Apéritif Nett forbeholder seg retten til fritt å publisere oppskriften med et eventuelt bilde som du sender oss. Selvfølgelig med angivelse av hvem som har sendt den inn og eventuell fotograf.
Her kan du sende inn din egen konkurranseoppskrift på julemat (klikk)
Usikker på hvordan julematen skal tilberedes?
Fortvil ikke; VG Nett og Apéritif har i samarbeid med Gastronomisk Institutt laget en rekke videoer der vi ikke bare
forteller
deg, men også
viser
deg, hvordan julematen best tilberedes. Nedenfor finner du de første tre videoene vi har laget for deg:
w
Slik lager du ribbe til jul
Ole Martin Alfsen fra Gastronomisk Institutt viser deg hvordan du lager ribbe til jul, med sprø svor selvsagt.
w
Slik lager du rødkål og surkål selv
Ole Martin Alfsen viser deg hvordan du lager rødkål og surkål selv. Enkelt, og mye bedre enn kjøpe-pakka i butikken.
w
Hva skal du drikke til juleribba?
Apéritif og VG Netts mat- og drikkeekspert, Aase E. Jacobsen, forteller deg hva du skal drikke til juleribba.