Drikke
Dette stjernevinmakerparet lager knallgode rieslinger til veldig gunstige priser

Dette stjernevinmakerparet lager knallgode rieslinger til veldig gunstige priser

Denne rieslingen er etter prisnedsettelsen et utrolig godt kjøp.
05 Desember 2012 - 06:00

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Selv før den ble satt ned med 16 kroner bød Kühling-Gillot Qvinterra Riesling Trocken 2012 (56413) på imponerende kvalitet for pengene. Den er svært innbydende med sødmefylt preg av grønne og gule frukter, blomster og noe mineraler. Den er fruktig med god fasthet takket være flott syre.

Mer enn økologisk

Et veldig godt følge til kyllingsalat, salater med kremet dressing, osteretter, sjømat med saus og til og med sushi.

Til å være en så rimelig vin har den likevel et bra lagringspotensial, minst fire-fem år. Den er dessuten laget av biodynamisk dyrkete druer, men som «kun» er sertifisert økologisk.

Les mer om biodynamisk dyrking

Produsent er paret Carolin Spanier-Gillot og Oliver Spanier. Begge tok med seg hver sin vingård inn i ekteskapet. Carolin med Kühling-Gillot og mannen med Battenfeld-Spanier. Selv om de fortsatt opererer med to forskjellige varemerker er det Oliver som både dyrker vinmarkene og lager vinen. Og filosofien er den samme.

Les mer om Battenfeld-Spanier

Men det gjør også at de kan konkurrere med seg selv. Og Carolin var misunnelig på mannens relativt sett større suksess på det norske markedet, spesielt med Battenfeld-Spanier Estate Riesling 2013 (56414). Derfor prøver hun seg med et lite stunt for å se hvilken vin nordmenn liker aller best.

Rødskifer og kalk

Forskjellen på de to er å finne i vinmarkene. Carolins vinmarker stort ligger sett i landsbyen Nierstein hvor rødskiferjordsmonnet dominerer. Dette jordsmonnet gir en lett krydret jordsmonnsaktig karakter og sødmefylt frukt til vinen. Det kommer veldig godt til uttrykk i Kühling-Gillot Nierstein Riesling 2012 (56412). I Qvinterra er det imidlertid også druer fra kalkjordsmonn (i Oppenheim) iblandet. Battenfeld-Spaniers druer er primært fra kalkjord. Det gjør at Carolins viner er rundere og mer krydret i frukten, mens Olivers fremstår som friskere og slankere.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her