Drikke
Riesling til knallpris

Riesling til knallpris

Denne rieslingen er etter prisnedsettelsen et utrolig godt kjøp.
Aase E. Jacobsen
05 Desember 2012 - 07:00

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Selv før den ble satt ned med 16 kroner bød Kühling-Gillot Qvinterra Riesling Trocken 2012 (56413) på imponerende kvalitet for pengene. Den er svært innbydende med sødmefylt preg av grønne og gule frukter, blomster og noe mineraler. Den er fruktig med god fasthet takket være flott syre.

Mer enn økologisk

Et veldig godt følge til kyllingsalat, salater med kremet dressing, osteretter, sjømat med saus og til og med sushi.

Til å være en så rimelig vin har den likevel et bra lagringspotensial, minst fire-fem år. Den er dessuten laget av biodynamisk dyrkete druer, men som «kun» er sertifisert økologisk.

Les mer om biodynamisk dyrking

Produsent er paret Carolin Spanier-Gillot og Oliver Spanier. Begge tok med seg hver sin vingård inn i ekteskapet. Carolin med Kühling-Gillot og mannen med Battenfeld-Spanier. Selv om de fortsatt opererer med to forskjellige varemerker er det Oliver som både dyrker vinmarkene og lager vinen. Og filosofien er den samme.

Les mer om Battenfeld-Spanier

Men det gjør også at de kan konkurrere med seg selv. Og Carolin var misunnelig på mannens relativt sett større suksess på det norske markedet, spesielt med Battenfeld-Spanier Estate Riesling 2013 (56414). Derfor prøver hun seg med et lite stunt for å se hvilken vin nordmenn liker aller best.

Rødskifer og kalk

Forskjellen på de to er å finne i vinmarkene. Carolins vinmarker stort ligger sett i landsbyen Nierstein hvor rødskiferjordsmonnet dominerer. Dette jordsmonnet gir en lett krydret jordsmonnsaktig karakter og sødmefylt frukt til vinen. Det kommer veldig godt til uttrykk i Kühling-Gillot Nierstein Riesling 2012 (56412). I Qvinterra er det imidlertid også druer fra kalkjordsmonn (i Oppenheim) iblandet. Battenfeld-Spaniers druer er primært fra kalkjord. Det gjør at Carolins viner er rundere og mer krydret i frukten, mens Olivers fremstår som friskere og slankere.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her