Riesling til knallpris

Riesling til knallpris

Denne rieslingen er etter prisnedsettelsen et utrolig godt kjøp.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Selv før den ble satt ned med 16 kroner bød Kühling-Gillot Qvinterra Riesling Trocken 2012 (56413) på imponerende kvalitet for pengene. Den er svært innbydende med sødmefylt preg av grønne og gule frukter, blomster og noe mineraler. Den er fruktig med god fasthet takket være flott syre.

Mer enn økologisk

Et veldig godt følge til kyllingsalat, salater med kremet dressing, osteretter, sjømat med saus og til og med sushi.

Til å være en så rimelig vin har den likevel et bra lagringspotensial, minst fire-fem år. Den er dessuten laget av biodynamisk dyrkete druer, men som «kun» er sertifisert økologisk.

Les mer om biodynamisk dyrking

Produsent er paret Carolin Spanier-Gillot og Oliver Spanier. Begge tok med seg hver sin vingård inn i ekteskapet. Carolin med Kühling-Gillot og mannen med Battenfeld-Spanier. Selv om de fortsatt opererer med to forskjellige varemerker er det Oliver som både dyrker vinmarkene og lager vinen. Og filosofien er den samme.

Les mer om Battenfeld-Spanier

Men det gjør også at de kan konkurrere med seg selv. Og Carolin var misunnelig på mannens relativt sett større suksess på det norske markedet, spesielt med Battenfeld-Spanier Estate Riesling 2013 (56414) . Derfor prøver hun seg med et lite stunt for å se hvilken vin nordmenn liker aller best.

Rødskifer og kalk

Forskjellen på de to er å finne i vinmarkene. Carolins vinmarker stort ligger sett i landsbyen Nierstein hvor rødskiferjordsmonnet dominerer. Dette jordsmonnet gir en lett krydret jordsmonnsaktig karakter og sødmefylt frukt til vinen. Det kommer veldig godt til uttrykk i Kühling-Gillot Nierstein Riesling 2012 (56412) . I Qvinterra er det imidlertid også druer fra kalkjordsmonn (i Oppenheim) iblandet. Battenfeld-Spaniers druer er primært fra kalkjord. Det gjør at Carolins viner er rundere og mer krydret i frukten, mens Olivers fremstår som friskere og slankere.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Kühling-Gillot Qvinterra Riesling Trocken 2012

Produsent:
Weingut Kühling-Gillot
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Rheinhessen
Pris:
144,90 kr
Varenummer:
5641301
87 Poeng
Les smaksnotatene »
 

Kühling-Gillot Nierstein Riesling 2012

Produsent:
Weing. Kühling-Gillot
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Rheinhessen
Pris:
219,90 kr
Varenummer:
5641201
89 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen