Rimelig raffinert

Eleganse til under hundrelappen kan bare en riesling fra Mosel by på.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Eifel-Pfeiffer Riesling Kabinett 2012 (20970) (og Eifel-Pfeiffer Riesling Kabinett 2007 BiB (50690) finnes både i flaske (med skrukork, må vite) og i boks, og er dermed en av de beste hvitvinene i denne kategorien.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Den er rett og slett superdelikat. Som bare en kabinettvin fra Mosel kan være. En nærmest florlett vinstil med nydelige toner av grønne sprø epler, lett og innsmigrende sødme og strålende friskhet.

Sødmefylt og knusktørr
Den delikate stilen til tross, denne vinen passer til mer enn terrassekos. Dog ikke de kraftigste rettene, men derimot til en salat med sjømat eller kylling, til en wok , til vårens grønnsaker, til laks , gjerne den klassiske med agurksalat, til sushi eller til et bugnende rekesmørbrød.

Det som gjør denne type vin så fleksibel i matveien er kombinasjonen av lett sødme med veldig god syre. Den oppleves som knusktørr sammen med maten men blir aldri spiss eller mager så fremt den får følge av de anbefalte råvarene.

Lav alkohol=lav pris
Årsaken til at Mosel-vin er så vidt rimelig i Norge sammenlignet med vin fra andre områder, er å finne i den relativt lave alkoholen. Nå er imidlertid ikke 10 prosent veldig lavt i Mosel-sammenheng, det finnes viner som er nede på 8,5 og endog lavere enn det. Men da snakker vi om en langt søtere vinstil.

Vår vin er laget av Eifel-Pfeiffer, en liten familiedrevet produsent med flere århundre lange røtter i regionen som så mange andre. For selv om mange forbinder billig tysk hvitvin med store volum fra fabrikklignende enheter, finnes det et stort antall små produsenter som bare har noen få hektar familiearv å pusle med.

God representant
Eifel-Pfeiffer holder til i Trittenheim, i den sørlige delen av Mosel, men har sine sju hektar fordelt på flere gode adresser, som Trittenheim, Wehlen og Graach.

Vår vin er naturlig nok ingen enkeltvinmarksvin, ikke til den prisen, men er likevel en veldig god representant for Mosel-rieslingens stil. Det skyldes at druene kommer fra skiferjordsmonn i vinmarkene som bekler de typiske og svært så bratte skråningene langs Mosel-elven.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Eifel-Pfeiffer Riesling Kabinett 2020

Produsent:
Weinhaus Eifel-Pfeiffer
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Mosel
Pris:
117,90 kr
Varenummer:
2097001
80 Poeng
Les smaksnotatene »

Eifel-Pfeiffer Riesling Kabinett 2007 BiB

Produsent:
Eifel-Pfeiffer
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
3.000l
Land:
Tyskland
Område:
Mosel
Pris:
330,00 kr
Varenummer:
5069001
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen