Rimelig spansk kosevin

Rimelig spansk kosevin

Denne innsmigrende spanske rødvinen har kommet i en like god versjon i treliters boks. Begge er veldig gode kjøp.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

 
Aguaza Sarada 2011 (93772) har fått nytt utseende og Aguaza Sarada 2011 (97513) er ny, men de har akkurat samme innhold, og gir samme smaksopplevelse, selv om boksen oppleves som litt mykere. Noe som er veldig vanlig all den tid det er mer plass i en treliters pose for en vin å utvikle seg på enn i en nesten helt tett flaske.

Ofte filtreres vinen som skal tappes i boks noe hardere enn for flaske, men i dette tilfellet er det snakk om marginale forskjeller. Flaskeutgaven er nemlig bare grovfiltrert, hvilket er sjeldne for vin i denne prisklassen. Boksen er filtrert litt finere, men forskjellen er altså uvanlig liten.

Denne svært så prisgunstige vinen kommer fra en liten produsent i det relativt ukjente Almansa , et lite stykke inn i landet, midt mellom Alicante og Valencia. Et område som kjennetegnes av et svakt bølgende landskap av vinmark som ligger ved forblåste 850 m.o.h. . Så selv om solen steiker nådeløst, sørger kombinasjonen av vinden og høyden over havet for at vekstvilkårene er gode for vindruer.

Garnacha tintorera er ingrediensen i vår vin, en drue som var ettertraktet for sin dype farge (blant annet takket være rødt fruktkjøtt) og ble derfor hyppig brukt for å gi andre viner farge (derav navnet tintorera som betyr «den som gir farge»).
Den har imidlertid ingenting med garnacha å gjøre, men er derimot det samme som alicante bouschet. Dette er en relativt utbredt drue i Sør-Frankrike som ikke er kjent for andre egenskaper enn sin farge. Når den vokser i veldig skrint og tørt jordsmonn som i Almansa, holdes avlingen i sjakk, og den utvikler et mer interessant aromaspekter. Som i ukens vin.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Aguaza Sarada 2011

Produsent:
Agricolas Aguaza
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Almansa
Pris:
134,90 kr
Varenummer:
9377201
84 Poeng
Les smaksnotatene »
 

Aguaza Sarada 2011

Produsent:
Agricolas Aguaza
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
3.000l
Land:
Spania
Område:
Almansa
Pris:
349,90 kr
Varenummer:
9751301
84 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen