Ukens drink

Bramble

Dette er så godt bjørnebær kan smake
Foto: (bhofack2)

Dette er så godt bjørnebær kan smake

Vi serverer deg 80-talls-hiten Bramble, en av verdens mest populære drinker, denne uken.
Aase E. Jacobsen
20 September 2019 - 14:00

Det har kommet mye godt ut av 80-tallet - god musikk, morsomme frisyrer, og ikke minst en rekke drinker, noen bedre enn andre. Bramble er en av de bedre.

Mannen bak er den kjente bartenderen Dick Bradsell som ønsket å lage en drink som ikke bare smakte fortreffelig, men som også tok seg godt ut og som var ukomplisert å lage. 

Resultatet ble Bramble - en kombinasjon av en klassisk type britisk gin, nemlig Plymouth, ferskpresset sitronjuice og bjørnebærlikør. 

Denne klassiske drinken vil du finne på de fleste barkart over hele verden, og mye av drinkens popularitet ligger i dens flotte balanse mellom det syrlige, det søte og den gode fruktfylden.

Basis i Bramble er Plymouth Gin, som både er navnet på en stil og en produsent som altså skiller seg fra de andre ved at den knyttes til havnebyen Plymouth. Dette er nok en av grunnene til at den var den offisielle ginen til Her Majesty’s Fleet.

Sjøfolket likte tydeligvis den kraftigere og mer aromatiske ginstilen som er et resultat av mer einebær og mindre sitrusaromaer enn det vi finner i London Dry-stilen som er den mest dominerende blant britisk gin.

Bjørnebærlikør er en fransk oppfinnelse, på samme måte som solbærlikør, og de syrlige bærene med alle steinene egner seg veldig godt, kanskje aller best som likør. Men kjøp gjerne noen friske (eller fryste) og bruk som pynt. De tar seg unektelig bedre ut enn de smaker. 

Se våre andre oppskrifter på Bramble 

 

Bramble drinkoppskrift

Bramble drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Fyll et rocksglass med knust is.
 
Ha i ginen og den ferskpressede sitronsaften. Ha i litt sukkerlake og topp opp med bjørnebærlikøren.
 
Pynt med en sitronskive og friske bjørnebær.
 
Denne klassiske drinken ble første gang laget av Dick Bradsell ved den legendariske Atlantic Bar i London.
 
Råvarer:

Sendt inn av Dick Bradsell/ Plymouth

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Son

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner

Bli med på en uforglemmelig kveld når Prinsesse Natalia Giucciardini Strozzi tar med seg sine viner og fascinerende slektshistorie til Son Spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her