UKENS DRINK: Bramble

Ukens drink Bramble

(bhofack2)

Dette er så godt bjørnebær kan smake

Vi serverer deg 80-talls-hiten Bramble, en av verdens mest populære drinker, denne uken.

Det har kommet mye godt ut av 80-tallet - god musikk, morsomme frisyrer, og ikke minst en rekke drinker, noen bedre enn andre. Bramble er en av de bedre.

Mannen bak er den kjente bartenderen Dick Bradsell som ønsket å lage en drink som ikke bare smakte fortreffelig, men som også tok seg godt ut og som var ukomplisert å lage. 

Resultatet ble Bramble - en kombinasjon av en klassisk type britisk gin, nemlig Plymouth, ferskpresset sitronjuice og bjørnebærlikør. 

Denne klassiske drinken vil du finne på de fleste barkart over hele verden, og mye av drinkens popularitet ligger i dens flotte balanse mellom det syrlige, det søte og den gode fruktfylden.

Basis i Bramble er Plymouth Gin, som både er navnet på en stil og en produsent som altså skiller seg fra de andre ved at den knyttes til havnebyen Plymouth. Dette er nok en av grunnene til at den var den offisielle ginen til Her Majesty’s Fleet.

Sjøfolket likte tydeligvis den kraftigere og mer aromatiske ginstilen som er et resultat av mer einebær og mindre sitrusaromaer enn det vi finner i London Dry-stilen som er den mest dominerende blant britisk gin.

Bjørnebærlikør er en fransk oppfinnelse, på samme måte som solbærlikør, og de syrlige bærene med alle steinene egner seg veldig godt, kanskje aller best som likør. Men kjøp gjerne noen friske (eller fryste) og bruk som pynt. De tar seg unektelig bedre ut enn de smaker. 

Se våre andre oppskrifter på Bramble 

 

Bramble

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

1 cl
Creme de Mure bjørnebærlikør

Fremgangsmåte

Fyll et rocksglass med knust is.
 
Ha i ginen og den ferskpressede sitronsaften. Ha i litt sukkerlake og topp opp med bjørnebærlikøren.
 
Pynt med en sitronskive og friske bjørnebær.
 
Denne klassiske drinken ble første gang laget av Dick Bradsell ved den legendariske Atlantic Bar i London.
 
Råvarer:

Sendt inn av

Foto: bhofack2

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

 

 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen