Rødvin fra Loire

De røde Loire-nyhetene er utelukket basert på cabernet franc , og denne druen byr på helt andre takter når den opptrer alene i Loire, enn som annen- og tredjefiolin i Bordeaux. Mange flotte viner for så vel sommerlige som mer høstlige matopplevelser.
Redaksjonen
03 Juli 2007 - 10:07

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. juli 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Rødvin fra Loire

÷ (91p)
Joël Taluau Vieilles Vignes 1996
E.A.R.L. Taluau- Foltzenlogel
Frankrike - Bourgueil
10560 VSD - kr 186,80 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Mørk rød med brunlig kant. Stor vinøs duft med flotte utviklete aromaer.
Smak: Bløtt anslag, modne mørke bær, krekling, tobakk, lær og skogbunn, flott friskhet, sitter utrolig godt og lenge. (1996)
Bruksområde: Lam eller kalv med god saus, gjerne også sopp.
Vurdering: En stor vin som demonstrerer rød Loire-vins lagringspotensial til fulle. Tåler fint fire år til. Meget godt kjøp. (1996)
Laget av: 100% Cabernet Franc
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 10 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷ (90p)
Cotelleraie Saint Nicolas de Bourgueil 2005
Gérald Vallée
Frankrike - Bourgueil
10104 VSD - kr 134,00 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Ung blårød. Nydelig duft av mørke bær, skogsbær, solbær samt krydder og mineraler.
Smak: Fast saftig anslag, følger duften, sitter godt og lenge. (2005)
Bruksområde: Gode kjøttretter, gjerne med sopp, også lettere vilt.
Vurdering: En strålende utgave av cabernet franc som vil utvikle seg videre i minst sju år til. Meget godt kjøp. (2005)
Laget av: 100% Cabernet Franc
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 3 md. fatlagring
Bestill her:

+ (88p)
Domaine du Grand Bréviandre 2005
J.M. Monmousseau
Frankrike - Chinon
10481 Vectura - kr 129,00 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Christiania Vin & Brennevin
Farge og duft: Tett purpur. Flott duft med fin friskhet og fint druepreg.
Smak: Saftig og fyldig anslag, masse mørke bær, urter og anis samt jordsmonn, fine tanniner, sitter godt og lenge. (2005)
Bruksområde: Allround kjøttvin.
Vurdering: En flott rød Loire-vin som vil utvikle seg videre i minst fire-fem år til. Meget godt kjøp. (2005)
Laget av: 100% Cabernet Franc
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 12 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (88p)
Les Quatres Terroirs 2005
S.A.R.L. Etienne de Bonnaventure
Frankrike - Chinon
10111 VSD - kr 138,90 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Ung blårød. Tett rik duft med flott cabernet franc-karakter.
Smak: Flott saftig anslag, følger duften, god friskhet mot slutten, sitter veldig godt. (2005)
Bruksområde: Lyst kjøtt med noe fedme i tilbehøret.
Vurdering: En flott matvin til en veldig god pris. Best innen fire-fem år. (2005)
Laget av: 100% Cabernet Franc
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 6 md. fatlagring
Bestill her:

+ (87p)
Les Grézeaux 2004
Bernard Baudry
Frankrike - Chinon
10480 Vinovinho - kr 194,70 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
VinoVinVinho
Farge og duft: Ung mørk tett rød. Tett ung duft.
Smak: Ung smak med en del mørke bær, særlig solbær, samt grønn paprika, krekling og fat, fine tanniner, sitter godt. (2004)
Bruksområde: Gryter, ovnsstekt kjøtt.
Vurdering: En god matvin som vil utvikle seg videre i fire år til. Godt kjøp. (2004)
Laget av: 100% Cabernet Franc
Alkoholinnhold: 13% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. fatlagring, 15 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(86p)
Domaine Grégoire Bourgeuil 2005
Vincent Grégoire
Frankrike - Bourgueil
10482 VSD - kr 106,90 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Vinarius
Farge og duft: Purpur. Fruktig duft av røde bær, solbær, krekling, urter og jordsmonn.
Smak: Fint saftig anslag, gode fruktsyrer, behagelige tanniner, sitter godt. (2005)
Bruksområde: Allround fisk eller lyst kjøtt.
Vurdering: En god rødvin for varme dager - eller til vinterlige torskemiddager. Best innen et par år. Meget godt kjøp. (2005)
Laget av: 100% Cabernet Franc
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 12 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(86p)
Cuvée les Galuches Chinon 2006
Wilfrid Rousse
Frankrike - Chinon
10112 VSD - kr 119,90 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Podium Wines
Farge og duft: Blårød. Mørke bær, solbær, anis og urter.
Smak: Fast saftig anslag med noe blomster, urter og jordsmonnspreg i midten, sitter veldig godt. (2006)
Bruksområde: Grillet lyst kjøtt i urtemarinade.
Vurdering: En deilig vin for sommeren - og en stund til. Meget godt kjøp. (2006)
Laget av: 100% Cabernet Franc
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 3 md. flaskemodning førsalg
Bestill her:

(85p)
Fontaine des Guérins 2005
La Fontaine des Guérins
Frankrike - Saumur Champigny
10483 Vectura - kr 119,90 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
World Wines
Farge og duft: Mørk rød med lys kant. Røde og mørke bør, mineraler, blomster.
Smak: Følger duften, saftig og god finish. (2005)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En saftig og god rødvin som bør serveres ved maks. 14-15 grader. Meget godt kjøp. (2005)
Laget av: 100% Cabernet Franc
Alkoholinnhold: 13% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her