Rødvin som smaker jul

Rødvin som smaker jul

Denne rødvinen har alt en julerødvin trenger.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Dom. Chaume-Arnaud Côtes du Rhône 2012 (94459) er fyldig og sødmefylt med mørke skogsbær og julekrydder, fin friskhet og bra tanniner. Et veldig godt følge til alt fra følge til julematen, så vel ribba som pinnekjøttet, samtidig som den er deilig å nippe til foran peisen eller i sofakroken – etter nok en førjulsdyst. For denne vinen kan du skaffe deg allerede i dag, all den tid den er tilgjengelig i så å si alle polutsalg.

Biodynamisk

Årets julevin er en vellaget côtes-du-rhône fra en god årgang og ikke minst en produsent som jobber samvittighetsfullt. 2009 er første årgang hvor hele vinproduksjonen til Valérie og Philippe Chaume-Arnaud er 100 prosent biodynamisk. Helt siden ønologutdannete Valérie overtok etter foreldrene i 1999 har hun og mannen lagt om til en mer naturlig drift med lavere avling som resultat. Det reflekteres i den gode konsentrasjonen allerede ved denne vinen som er deres «enkleste».

Stort potensial

Noe mer kompleksitet er det å spore i Chaume-Arnaud Vinsobres 2011 (95201) som får druer fra noe eldre plantemateriale, og utelukkende fra vinmarker innenfor en spesielt fremhevet del (egen appellasjon siden 2004) i Sør-Rhône, altså på linje med storheter som  Châteauneuf-du-pape og Gigondas . Vinsobres har ikke oppnådd samme anseelse, og vil neppe gjøre det heller, til det er historien altfor kort, men potensialet er der utvilsomt takket være et steinete jordsmonn og sørøstvendte vinmarker som balanserer soleksponeringen i dette veltempererte landskapet.

Chaume-Arnaud har slått seg sammen med 12 andre produsenter, deriblant Gramenon og Alary (som også er å få tak i her), som deler filosofi, under paraplyen Les Toqués des Dentelles, kalt opp etter den karakteristiske fjellkjeden, Dentelles de Montmirail, som skjærer seg gjennom landskapet.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.

Foto: Chaume-Arnaud
Flaskefoto: Roger Kolbu (Apéritif)

Dom. Chaume-Arnaud Côtes du Rhône 2018

Produsent:
E.A.R.L. Chaume-Arnaud
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Côtes du Rhône
Pris:
199,90 kr
Varenummer:
9445901
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Chaume-Arnaud Vinsobres 2011

Produsent:
Domaine Chaume-Arnaud
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Vinsobres
Pris:
199,00 kr
Varenummer:
95201
82 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen