Røverkjøp til lam

Det beste vinvalget til lam er en vin som opererer i det klassiske hjørnet, uten for mye av noe, men med den riktige strukturen til å møte det problematiske lammefettet. Det betyr gode syrer, rødlig bærpreg og finkalibrerte tanniner.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

En gammel kjenning for mange er Montecillo Crianza 2010 (1705) som for en tid tilbake kom i nok en vellykket årgang.
 
Selv om prisen har passert den magiske hundrelappen, er den fortsatt klart den beste Rioja-vinen også i dette prissjiktet.
 
Nå er imidlertid ikke konkurransen veldig stor for rimelige viner fra den kanten, de beste vinene starter høyere opp på prisskalaen, dermed er Montecillo Crianza 2003 i en klasse for seg.

Bra kompleksitet i duften med modne røde bær, krydder, lær og eksotisk trevirke. Smaken følger opp med god konsentrasjon, fine syrer og tanniner, lengden er også god med lær og fatkrydder i ettersmaken.
 
Det perfekte følge til en klassisk lammesteik eller lammekoteletter, både grillet og pannestekt. Vinen tåler imidlertid andre mørkere kjøttslag også, en skikkelig allrounder med andre ord.

Æren for at denne rimelige riojaen er så god har Montecillos vinmaker gjennom mer enn et kvart århundre. María Martínez Sierra er ansvarlig for en spesiell innkjøpspolicy som innebærer at bodegaen investerer stort i druer i de beste årgangene, og lite eller sågar ingenting i svakeste.
 
2003 var et svært varmt og tørt år i Rioja som ellers i Europa. Resultatet var svært konsentrerte viner om enn lave avlinger. Men Montecillo har tydeligvis fått tak i nok druemateriale til å sikre kvaliteten på denne storselgeren. Og det kan vi være glade for.

Glede oss over toppvinen Montecillo Gran Reserva 2007 (7536) kan vi også. Nå er det 1998-utgaven som gjelder, og den er fra nok et toppår i Rioja, som absolutt vil trenge mer tid før den nytes. Foreløpig ligger fatpreget og ruger over alle de deilige aromaene som Montecillos gran reservaer alltid kan by på.
 
Årsaken til storheten til disse vinene er at druene kommer fra virkelig gamle vinstokker, opp mot 75 år gamle, og det lille de gir av frukt er det mye smak i. Om et år eller tre vil Montecillo Gran Reserva 1998 bli en fortreffelig vin til rike viltretter.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS og SMS
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det som SMS eller MMS-tekstmelding på mobiltelefonen din.

w MMS:
Skriv Ukens og send til 2004 .
Du mottar deretter Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - hver tirsdag.
Tjenesten koster 5 kroner pr. mottatt melding.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Ukens stop og sender til 2004 .

w SMS:
Skriv varsle ukensvin og send til 1986. Du får Ukens vin sendt som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke.
Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kroner 5 pr. mottatt melding.

Bestille SMS kun én gang: Skriv ukensvin (i ett ord) og send til 1986. Etter noen sekunder får du Ukens vin på displayet.

Ukens vin som e-post er en ny spennende tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis . Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Alle andre kan først lese om Ukens vin på onsdag. Det gir deg et forsprang når du vil kjøpe en av godbitene, samtidig som du rekker å bestille dem til helgen.
 
Benytt påmeldingsfeltet nedenfor for å melde deg på Ukens vin:

Oppdatert artikkel fra 1. september 2004.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen