Det er vel neppe noen som ikke har et forhold til den klassiske irske whiskylikøren, og svært mange av oss har gjerne tilsatt den i kaffen på kalde vinterdager.

Her har vi laget en herlig versjon av den klassiske drinken, hvor kremlikøren blir fremhevet av god sterk espresso, steamet melk og et søtt tilbehør av revet sjokolade. Nam!
Blandingen av irsk whiskey og fersk melk har slått så godt an over hele verden at hele 4,3 prosent av all melk i Irland brukes til å lage den søte kremlikøren, og vi nordmenn simpelthen elsker den.
Selv om Baileys gjerne nytes med isbiter eller til kaffe slik som her, kan du også lage en rekke gode drinker, varme som kalde, med den.
Vi ønsker deg en riktig god helg!
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase
Nå kan du gratis få
Ukens drink som e-post
. Se lenger ned for mer info.
I denne drinken er det litt opp til deg hvor mye kaffesmak du ønsker og her kan du bruke en enkel eller dobbel espresso.
Ha Baileys og kaffe i et varmebestandig glass eller en stor kopp. Varm melken og tilsett denne. Dersom du har en espressomaskin blir det ekstra godt dersom du steamer melken slik at du får et godt skum på toppen.
Dryss over litt revet sjokolade og server rykende varm.
Les mer om Baileys her
Tips:
Prøv gjerne med litt kanel og nyrevet muskattnøtt i tillegg til sjokoladedrysset.Espressoen kan du også bytte ut med skikkelig sterk kaffe.
Flere varme drinker finner du her
Råvare:
Sendt inn av
Diageo
Foto: Bo Mathisen
Min Bartender
Visste du at du nå kan legge alle dine gode drinkoppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Bartender kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her
Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis. Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din.