Dagens rett

Så raskt lager du en festmiddag

Breiflabb er en av de meste eksklusive fiskesortene vi har. Den fortjener en fest.

Breiflabb smaker omtrent som hummer. Det er derfor vanskelig å forstå at den en gang i en ikke altfor fjern fortid ble kastet på havet som den ufisk den var.

I dag slåss topprestaurantene om denne eksklusive fangsten. Finner du den i fiskedisken, må du bare slå til. Ikke er den vanskelig å tilberede heller.

Vi har mange andre lekre oppskrifter med breiflabb

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Grillet breiflabb med linseragu med epler og baconvinaigrette

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

Breiflabb
stk
Linseragu
100 g
1 ss
Bacon vinaigrette
100 g
0.5 dl

Fremgangsmåte

Breiflabb:
Kutt fisken i passe biter. Krydre den med salt og pepper og svi den av på sterk varme 1 minutt på hver side. Stek den ferdig i ovn på 200 grader i 6-7 minutter.

Linseragu:
Bløtlegg linsene i kaldt vann i ca 30 minutter. Finhakk sjalottløk og fres de i litt olje til de er blanke. Tilsett linsene og fres dem lett, før du heller over kyllingkraft og kok på svak varme i ca 15 minutter til de er møre. Skrell eplet og skjær i små terninger, og la eplebitene trekke med de siste par minuttene. Rør i en god skje smør før servering.

Bacon vinaigrette:
Kutt bacon i 0,5 cm store biter og fres dem gyldne. Finhakk sjalotttløken og fres i litt smør til de er blanke. Tilsett olje, sitronsaft og bacon og litt finhakket gressløk helt til slutt.

Flere deilige oppskrifter med breiflabb

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen