DAGENS RETT: Salater kan også være lune - slik som denne
Dagens rett

Salater kan også være lune - slik som denne

Denne salaten er i tillegg relativt mektig og smaksrik og ikke minst lettlaget. Middagen er unnagjort på mindre enn 20 minutter.

Strimlet svinekjøtt er selvsagt en ekstra lettvint løsning, men du kan selvsagt strimle det selv av det svinekjøttet du selv ønsker. I denne retten kan du også velge kylling, lam, fisk, grillet halloumiost eller tofu om du ønsker en vegetarisk vri. 
 

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Varm bulgursalat med strimlet svinekjøtt

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 ss
1 ts
0.5 ts
Bulgursalat
1 stk
løk,finhakket
2 stk
hvitløk,finhakket
1 boks
tomatpuré
5 dl
0.5 ts
0.25 ts

Fremgangsmåte

Bulgursalat:
Fres løk og hvitløk i litt olje. Ha på tomatpuré, og fres det hele til råsmaken i tomatpuréen  er borte, ca. 2 minutter.

Bland hønsebuljong ut i varmt vann, og hell den utblandet buljong over i pannen. Kok opp.

Hell i bulgur og la det trekke til den er ferdig, ca. 10 minutter (sjekk koketiden på pakken).

Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker.

Svinekjøttet:
Brun strimler av svinekjøtt i flere omganger i en varm stekepanne med olje, ca. 2 minutter.
 

Krydre med salt og pepper. Sett kjøttet til side, og hold det gjerne varmt.

Vend spinat i bulguren rett før servering. Anrett den på et stort serveringsfat eller en tallerken, og legg kjøttet over til slutt.

Tips: Bulgur er hele hvetekorn, uten skall og kimen, som er delvis dampet, og deretter grovmalt og tørket.

Retter med bulgur

Flere deilige salater

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen