Dagens rett
Sandwich med ishavsrøye og brønnkarse

Sandwich med ishavsrøye og brønnkarse

Dette er en perfekt liten rett som smaker like godt på farten som i godstolen.
Redaksjonen
24 Juli 2012 - 02:05

En sandwich kan være et enkelt og velsmakende alternativ når tiden ikke strekker til, eller når du bare er litt lekkersulten.

Her har vi brukt kald ishavsrøye med en deilig dressing. Det enkleste er selvfølgelig å bruke rester etter fiskemiddagen.

Flere deilige sandwicher finner du her

Her kan du registrere deg for mottak av dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.

Sandwich med ishavsrøye og brønnkarse

Sandwich med ishavsrøye og brønnkarse

Fremgangsmåte

Denne oppskriften er komponert av den kjente mesterkokken Sven Erik Renaa.

Kok og rens ishavsrøye. Del opp i mindre biter-

Del rundstykkene, men ikke helt gjennom. Eller skjær hver brødskive i to. Fyll i ishavsrøye og brønnkarse.

Visp sammen ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper.

Hell vinaigrette over fisk og brønnkarse og server sandwichen nylagd.

Tips: Dersom du ikke finner brønnkarse kan du også bruke ruccolasalat. Har du lagd sandwichen for å ta med i matpakken eller på tur, tar du med deg dressingen ved siden av og heller på rett før du skal spise.

Du kan også bruke laks og ørret av god kvalitet til denne sandwichen.

Se alt det lekre du kan lage med ishavsrøye

Slik skal ekte fish'n chips lages

Her kan du forsyne deg av veldig mange oppskrifter på sandwich

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Sven Erik Renaa/ Eksportutvalget for fisk

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

At noe så enkelt kan smake så godt
Dagens rett

At noe så enkelt kan smake så godt

Prøv denne oppskriften på bakt potet med skagensalat til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her